Onze redactie heeft geconstateerd dat de VVD momenteel het meest zichtbaar is van alle politieke partijen in Leidschendam-Voorburg. Bij de afgelopen tien openbare bijeenkomsten in de afgelopen maand waren meestal enkel raadsleden van de VVD aanwezig. Dit gebeurde onder aanvoering van fractievoorzitter Astrid van Eekelen, die zichtbaar voorop gaat in de gesprekken met inwoners. Vaak was ook Louise Kortman daarbij aanwezig. Het was opvallend dat van alle andere fracties zich vrijwel niemand liet zien. Daarbij stuurt de VVD momenteel de meeste persberichten van alle partijen.

De boodschap is duidelijk: ‘wakker worden (!)’. Er is nog veel werk te doen om het vertrouwen van de inwoners te winnen. Astrid van Eekelen is momenteel dan ook de meest bekendste politica van Leidschendam-Voorburg. De VVD zal daarom dankzij haar een grote uitslag gaan neerzetten. Dat is de peiling op basis van ervaringen van Voorburgs Dagblad anno november 2017. Het CDA, dat ook contact zocht met diverse bewoners in Leidschendam-Zuid, is een bescheiden nummer twee. Gemeentebelangen is momenteel alleen zichtbaar in Stompwijk. Als we het over zichtbaarheid hebben dan is de volgende peiling van toepassing,

  1. VVD
  2. CDA
  3. Gemeentebelangen
  4. PvdA
  5. D66
  6. GroenLinks
  7. Fractie Hohage
  8. SGP-Christen Unie

CDA, GroenLinks, Gemeentebelangen, PvdA, SGP-Christen Unie, Fractie Hohage en D66 kunnen dit dan als een ‘wake-up call’ beschouwen. Althans als zij ambitie hebben om nog in de gemeenteraad terug te keren.

Rode lantaarndrager is Jan Willem Rouwendal als het gaat om de zichtbaarheid. (foto Adrey Calje).

De komende maanden zal Voorburgs Dagblad de zichtbaarheid en de betrokkenheid van alle politieke partijen richting de verkiezingen nauwlettend volgen. De gemeente verdient tenslotte een daadkrachtig College en gemotiveerde kandidaatsraadsleden op de lijst.

foto Adrey Calje. Astrid van Eekelen in de raadszaal.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!