Wat is uw wens voor Leidschendam-Voorburg in 2016? Dat was de vraag die de VVD in de eindejaarsactie stelde aan bezoekers van de markt. Het antwoord was goed voor een gratis oliebol. De respons was overweldigend: honderden inwoners van onze gemeente gaven hun mening via een kaartje of een goed gesprek met de VVD-fractieleden en bestuur.

De VVD wil luisteren naar de mensen in plaats van alleen maar vergaderen in het gemeentehuis. Onderdeel daarvan was de eindejaarsactie op zaterdag 19 december. Op een gezellig drukke markt deelden VVD’ers kaartjes uit, waarop inwoners een wens voor 2016 konden schrijven. De beloning was een heerlijke oliebol, en een luisterend oor van VVD-gemeenteraads- en bestuursleden. “We hebben veel wensen en ideeën opgedaan”, vertelt fractievoorzitter Astrid van Eekelen enthousiast. “Wat mij vandaag opviel is dat mensen prijs stellen op een mooie, groene woonomgeving waar het ook veilig is. Verder scoort blijvend gratis parkeren hoog op het wensenlijstje. En er waren ook veel mensen die ideeën hadden over de nieuwe burgemeester”.

Niet alleen waren er veel mensen die een wens opschreven, ook kon de VVD weer nieuwe leden verwelkomen. “Ook dat is een mooi effect van de actie”, aldus VVD-voorzitter Rudolf Quarles van Ufford. “De VVD timmert niet alleen in de gemeenteraad aan de weg, maar ook daarbuiten zijn veel mensen actief in onze liberale partij. We hebben leuke en interessante activiteiten waar we ook veel nieuwe mensen zien. Op onze site staan de activiteiten aangekondigd want ze zijn voor iedereen. Het liberale café bijvoorbeeld. We zijn geen besloten club, integendeel, de deur staat wijd open”.

Alle wensen worden door de VVD op een rij gezet en geanalyseerd. Binnenkort verschijnt hierover meer op www.vvd-lv.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!