Vrouwen Cartouche verspelen dure punten

12 November 2018, 12:06 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was een belangrijke wedstrijd voor de dames uit Voorburg. Zij sloegen vanmiddag om 12:45 uur af tegen HBS, met wie zij de tweede plek deelden.

Scherp startte Cartouche niet, want al in de 4e minuut was het raak voor de gasten. Een snel genomen vrije slag zorgde ervoor dat de defensie van Cartouche het niet op orde had, waardoor de dames uit Bloemendaal op een 1-0 voorsprong kwamen. De Groenhemden werden hierna wakker en wisten deze achterstand voor rust nog om te buigen tot een 2-1 voorsprong, via Tess Niessen en Janne Kasteel.

Tweede helft ontstond er een rommelig spelbeeld. Veel balverlies over en weer en er werden weinig echte kansen gecreëerd. Slordigheid op de flank leidde uiteindelijk de gelijkmaker voor HBS in, die daarna doorpakten en ook de 2-3 en 2-4 wisten te maken. De dames van Cartouche brachten te weinig en misten een zekere felheid, die de gasten deze middag wel hadden. Zonde, want zo laat de formatie van Jaïr Levie in de laatste 10 minuten 3 punten uit haar handen glippen. Dure punten, want raakt hierdoor de tweede plek kwijt.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. De dames spelen dan uit tegen Alphen