Net als in de eerste ronde in Voorburg, scoorde MOP ook vandaag weer snel tegen Cartouche. In de vierde minuut was het via een strafcorner raak voor de thuisploeg en keek Cartouche tegen een 0-1 achterstand aan. De dames uit Voorburg waren echter sterk in hun balbezit de eerste helft en dit leverde dan ook een aantal gevaarlijke aanvallen op.

Toch was het, tegen het spelbeeld in, MOP dat ook de tweede treffer wist te maken. Opnieuw was het via de strafcorner raak.

Tijd voor de groenhemden om van zich te laten horen. Na slordig rondspelen achterin van MOP wist Cartouche de bal te onderscheppen en in de daarop volgende counter een strafcorner te versieren. Er werd gevarieerd en dit bleek de juiste keuze toen Tess Niessen de bal het net in wist te pushen. Met een 2-1 stand gingen beide teams aan de thee.

Tweede helft een ander spelbeeld. De scherpte en felheid nam af bij Cartouche en MOP wist beter in haar spel te komen. Aanvallend was MOP gevaarlijk en creëerde een aantal grote kansen, maar de bal wilde er niet in.

Na een goede, opbouwende aanval van Cartouche werd de bal, via een strafcorner, op de stip gelegd en mocht Anne Wessels aanleggen voor de 2-2. Dit deed zij feilloos, waarna beide ploegen weer aan de bak moesten voor de punten.

Aan beide kanten vielen kaarten en in de slotfase van de wedstrijd was het chaotisch en slordig. Toch was het MOP dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Na slordig uitverdedigen van Cartouche belandde de bal achter de laatste linie, waardoor MOP haar derde doelpunt van de middag wist te maken. Niet veel later kregen zij nog een rake uitspeelcorner, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2 winst voor MOP.

foto Cartouche archief. Hein Athmer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!