Afgelopen zaterdag was er de twaalde zaalwedstrijd van de competitie voor VEO, dat moest winnen om de vier punten voorsprong te behouden. Er stonden twee concurrenten in de achtervolging, die bij VEO de druk opvoerden. Echter, een concurrent liet vooraf al steken vallen.

In een bomvol Essesteijn werd het een hele spannende wedstrijd mede door tegenstander RWA. Zij wilden zich niet zomaar laten slachten en meedoen als figurant in de kampioenswedstrijd van VEO. Direct na het eerste fluitsignaal liet VEO zien wie hier de beste is. Er volgden hele mooie aanvallen die VEO op een voorsprong zette.

RWA deed zeker mee in deze wedstrijd en liet zien dat zij met goed en degelijk spel VEO konden bijhouden. Opgezweept door het publiek werd VEO vooruit geschreeuwd. En dat was soms wel even nodig. De spanning was tot aan het einde om te snijden. Dat werd duidelijk toen RWA tot 1 punt naderde en even geloofden in een stunt. Maar VEO had de langste adem en speelden de wedstrijd uit met een 22-20 eindstand. Een enorme uitbarsting van vreugde volgde en de sporthal werd even opgetild. Met nog twee wedstrijden te gaan is VEO al kampioen en misschien volgt er nog een kampioenschap wanneer VEO de veldcompetitie winnend afsluit. Want daar staan ze ongeslagen bovenaan.

Volgende week moet VEO naar Goes en speelt dan 2 weken niet. Op 10 maart speelt VEO de laatste thuiswedstrijd in sporthal Essesteijn tegen Juliana.

foto PR. VEO en de trouwe aanhang gaan compleet uit hun dak.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!