Al een aantal jaren wordt er vanuit de KNHB een actief beleid gevoerd om sportiviteit en respect op en om de hockeyvelden te bevorderen. Cartouche is daar met de ambassade Sportiviteit en Respect al vroeg op ingesprongen. ,,Met een actieve campagne van flyers, stickers, hesjes, spandoeken en aanvoerdersbanden voor de topteams met daarop Respect, hebben wij als club hiervoor zelfs al eens de sportiviteitsprijs van de KNHB in ontvangst mogen nemen”, aldus het bestuur.

Ondanks deze prachtige prijs, blijkt dat Cartouche met al zijn leden in de afgelopen periode toch wat meer kaarten in het veld heeft weten te verzamelen dan de andere hockeyclubs. In het algemeen wordt er tegenwoordig wat fysieker gehockeyd, wat nogal eens gepaard gaat met grovere uitspraken richting de scheidsrechter of tegenstander. Ook vanaf de zijlijn wordt er af en toe iets té enthousiast meegeleefd met de teams. Kortom, tijd om het thema Sportiviteit en Respect weer eens onder de aandacht te brengen.

Cartouche blauwe kaart

Onder het motto ‘fatsoenlijke taal is heel normaal’, kan iedereen bijdragen aan de sportieve sfeer op Cartouche en aan de respectvolle manier waarop we met elkaar omgaan. Op Cartouche willen we graag wat minder groene, gele en rode kaarten zien en daarom heeft de commissie de Cartouche blauwe kaart geïntroduceerd: een kaart om wel blij van te worden.

De blauwe kaart wordt door alle Cartouche-jeugdteams na een thuiswedstrijd gegeven aan het bezoekende team, met op de achterkant geschreven waarom het bezoekende team sportief was. Zo kijken spelers, begeleiders en supporters ook op een andere manier naar de wedstrijd, is er meer nadruk op wat goed gaat en positief is. Dat stemt mild en vergroot de kans op een Sportieve en Respectvolle volgende wedstrijd. Een mooie aanvulling op’ shake hands’ (het geven van een hand voorafgaand aan de wedstrijd en het even samen zitten na de wedstrijd); het vergroot het plezier en de sfeer rondom de hockeywedstrijd.

foto Cartouche PR. Hein Athmer.

foto’s PR. Cartouche.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!