Het Voorburgs Dagblad gaat een samenwerking aan met de initiatiefnemers die een historische stadstour door de gemeente gaan houden.  Deze ludieke en educatieve tour neemt iedereen mee naar de reeds 4700 jaar oude geschiedenis van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg. Dit is de kern van een unieke tour die de ‘Haagse’ Voorburger Rob Andeweg heeft uitgedacht.

,,Ervaar de Bronstijd, Romeinen, Cananefaten tot de aan huidige bewoners. Van Corbulo, keizer Hadrianus tot aan het huidige stadsbestuur,” aldus Andeweg. ,,Leidschendam-Voorburg heeft een prachtige geschiedenis waar meer is uit te halen. Personages uit genoemde perioden zullen tijdens deze tour uw pad kruisen, wees gewaarschuwd want niet alle bevolkingsgroepen waren in genoemde periodes geciviliseerd.”

,,Deze stadstour is een prima initiatief,” zegt journalist Bart Bakker. ,,Dit zet ook de diverse winkelstraten in een positief daglicht. We werken hier graag aan mee. Daarbij staat Rob Andeweg bekend als een vakman in de entertainmentbranche. We weten dat hij in Den Haag op succesvolle wijze zulke projecten heeft gedaan.”

In het voorjaar wil Rob Andeweg met deze bijzondere (stads)tour door Leidschendam-Voorburg gaan beginnen. Het College is hier inmiddels van op de hoogte.

Foto: Reconstructie van de Romeinse haven in Voorburg-Arentsburg. De tekening werd gemaakt door Mikko Kriek

Reageer op dit artikel