De maand juni is voor Voorburgs Dagblad, met betrekking tot de lezersaantallen, een opmerkelijke maand geworden. Bij de online krant voor Leidschendam-Voorburg, met minimaal tien artikelen over de gemeente per dag, werden met 478.000 verschillende lezers in een maand alle records gebroken. Zij zorgden voor 848.000 pageviewers (klikken) op de artikelen. In de maand mei waren er nog 104.000 verschillende lezers.

,,De bizar hoge lezersaantallen van juni zijn cijfers die bijzonder zijn”, erkent eindredacteur Bart Bakker. ,,Dit komt mede door onze nauwe samenwerking met de politie die ons inschakelt bij onder andere vermissingen en aandachtvestigingen op bepaalde misdrijven. Zodra er iets gebeurt, dan is Voorburgs Dagblad vaak de eerste die het meldt of in de gemeente ter plaatse is. Tevens zit onze redactie met een onafhankelijke journalistieke benadering in alle opzichten bovenop het lokale nieuws, zijn we bij vrijwel iedere commissie-en raadsvergadering, bezoeken we veel bijeenkomsten, zijn mediapartner bij grote evenementen en zijn we dagelijks in de winkelgebieden te vinden. Onze verhalen zijn exclusief en voor het grootste gedeelte allemaal eigen kopy. Daarbij stroomt onze mailbox dagelijks vol met tips, berichten en ander nieuws waar we mee aan de slag gaan. Ook is er veel contact met onze partners waarmee we meedenken over hun positionering op de social media en in onze digitale krant. Ieder artikel dat we maken wordt op de facebookpagina van Voorburgs Dagblad, met ruim 4300 vaste volgers, geplaatst en via het twitteraccount verzonden”.

,,Deze enorme lezersaantallen zijn ook mooi voor onze commerciele partners, die hun bedrijf bij zoveel lezers onder de aandacht zien komen. Toch beschouw ik deze aantallen van 478.000 verschillende lezers als een positieve uitzondering”, vervolgt Bakker. ,, Ik vind het al mooi dat onze reguliere gemiddelde van zo’n 100.000 vaste lezers per maand langzaam stijgt. Bij de pageviewers zitten we op zo’n 300.000. Ook daar is een stijgende lijn zichtbaar. We zijn in anderhalf jaar een belangrijke en goed gelezen ‘nieuwsspeler’ in Leidschendam-Voorburg geworden. Ons bereik is groot en stijgt ook over de gemeentegrenzen. Dat is iets om trots op te zijn”.

Stockfoto. Ook de App van Voorburgs Dagblad trekt maandelijks duizenden lezers.

 

Reageer op dit artikel