Onlangs ontving Kees van Paridon een hoge koninklijke onderscheiding. De Voorburger  is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Klaas Tigelaar verraste Professor dr. Kees van Paridon na zijn afscheidsrede bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. De decorandus woont in Voorburg.

Prof. dr. Kees van Paridon was tot vrijdag als hoogleraar economie verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf 1999 zette hij zich vol overgave en toewijding in voor zowel de Faculteit als voor de Erasmus Universiteit Rotterdam in zijn geheel. Hij vervulde vele bestuursfuncties op de Universiteit. Hij was 11 jaar lang een zeer gewaardeerd voorzitter van de afdeling Bestuurskunde. Ook was hij voorzitter van de Universiteitsraad. Van Paridon doceerde economische politiek aan de post-doctorale opleiding Journalistiek van de Erasmus Academie en leerde journalisten de ‘kneepjes’ van het vak economie. Sinds 2008 is hij Commissaris van de Erasmus Academie en zet zich in voor het ‘leven lang leren’ van professionals en ouderen. Kees van Paridon is een uitstekende verbinder en bracht van 2011- 2013 de werelden van de gemeente Rotterdam en de Universiteit samen in de functie van Chief Science Officer.

Naast zijn drukbezette baan is hij sinds 2001 penningmeester van de Stichting Onderwijsondersteuning Albanië en is vanaf 2011 lid van de Commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).Ook heeft hij zich gedurende zijn carrière ingezet voor het verbeteren van de relaties tussen Nederland en Duitsland. In beide landen wordt hij gezien als de expert op het gebied van Duits-Nederlandse Economische Betrekkingen. Hij is bovendien sinds 1989 het langst zittende redactielid van de Internationale Spectator, het magazine voor internationale betrekkingen van instituut Clingendael.

Foto. PR. Vlnr: Burgemeester Tigelaar, Prof. dr. Van Paridon en zijn vrouw en Prof. dr. Pols (rector magnificus).

 

 

-0-0-0-0-0-0-0-0

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!