Aanstaande zaterdag gaat Forum Sport op bezoek bij WV-HEDW uit Amsterdam. Voor velen is dat een onbekende club. WV-HEDW is met ruim 1700 leden en 91 teams een van de grootste voetbalverenigingen in Nederland. Het is ook een van de oudste verenigingen: WV (Wilhemina Vooruit) werd opgericht op 25 mei 1908. Met 40 seniorenteams en 2 45+ teams is WV-HEDW zelfs de allergrootste senioren voetbalclub in Nederland.

Van die 40 seniorenteams spelen er 26 op zaterdag: 22 mannen- en 4 vrouwenteams. Uniek is ook dat van die 26 mannenteams 10 teams in de A-categorie spelen. Het 1e zaterdag-team, het vlaggenschip van de vereniging speelt momenteel 2e klasse; het 2e team in de reserve hoofdklasse.

Ze zijn vorig jaar kampioen geworden van de 2e klasse en staan momenteel op de 7e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden.

De vorige twee thuiswedstrijden van WV-HEDW tegen Marken en Zwaluwen werden beide gewonnen met respectievelijk 7-2 en 2-0.

Een lastige opgave dus voor Forum Sport. Maar zeker niet onmogelijk. Forum Sport heeft in de competitie tot nu toe laten zien van iedereen te kunnen winnen. Ook vorige week tegen Sportlust werd een groot deel van de wedstrijd op zeer goed niveau gevoetbald. En met het prachtige doelpunt van Joshua Steenvoorden werd een kostbare overwinning binnengehaald. Tot nu toe werden 12 punten behaald en Forum Sport staat daarmee op een gedeelde 4e plaats.

Twee seizoenen geleden speelde Forum Sport ook tegen WV-HEDW en won het in Amsterdam: 1-3.

De trainers Bas Steffens (fotop VD) en Dennis den Turk kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen het meespelen van Chadion Melfor is nog onzeker. Gino Lauwers is weer terug van een schorsing.

Door Jean Nederlof

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!