De grote winst van de afgelopen zaterdag was, naast het zeer verdiende punt, de wetenschap dat Forum Sport over een brede selectie beschikt. Zestien spelers bij het eerste die weinig voor elkaar onderdoen en dan de aansluiting van een getalenteerd tweede elftal, spelend in de Res. Hoofdklasse A.

Daardoor kon Forum Sport ondanks de aanwezigheid van zes spelers uit de selectie toch een sterk elftal op de been brengen tegen één van de titelkandidaten, Xerxes DZB. En een elftal dat uitstekend  presteerde. Door de vele wisselingen en het uitvallen van Mostava Frederik (na de warming up) en Ian Baggerman (begin van de wedstrijd) moest het elftal even ingespeeld raken. Maar vooral in de 2e helft was het elftal op stoom en werd het een mooi gevecht met Xerxes DZB. En met uiteindelijk, zoals Bas Steffens verwoordde, na een 0-2 achterstand eindigen op 2-2: een gewonnen punt.

Aanstaande zaterdag is de wedstrijd bij Te Werve. Een ploeg die tot nu toe wat tegenvallend presteert, maar wel een elftal met veel potentie. Vorig jaar met overmacht kampioen geworden in de 2e klasse en van dat elftal zijn nog veel spelers over. Het is voor Forum Sport dan ook zaak om deze wedstrijd heel serieus te nemen. Geen enkele reden voor onderschatting. Te Werve staat weliswaar met 10 punten uit tien wedstrijden op de 11e plaats, maar vorige week werd in en tegen Marken vertrouwen getankt. De busreis terug naar Rijswijk was met 3 punten in de bagageruimte en dat voelt altijd lekker.

Zeer benieuwd over welke spelers Bas Steffens a.s. zaterdag kan beschikken. Een aantal spelers die door ziekte afwezig waren zullen zeker weer van de partij zijn en dat maakt de selectie voor deze wedstrijd weer breder en sterker. Over de spelers met blessures kan pas zaterdag met zekerheid worden gesteld wie inzetbaar zijn.

Forum Sport staat op een keurige 4e plaats (gedeeld met Volendam) en kan bij een overwinning goede zaken doen in de top van de 1e klasse A. De nummer 3 (Xerxes DZB) speelt tegen het sterke WV-HEDW en nummer 2, Sportlust speelt tegen nummer 6, Aalsmeer.

Zaterdag 9 december, Sportpark Vredenburch, aanvang 14.30 uur

Door Jean Nederlof

Foto Alexander Wagener. Chedion Melfor stijlvol in actie.

Reageer op dit artikel