Het is zaterdag alweer de zesde competitiewedstrijd en wel thuis tegen mede koploper Sportlust 46 uit Woerden. En eigenlijk wel de echte koploper, want Sportlust heeft niet alleen de volle winst uit 5 wedstrijden, maar ook een doelsaldo dat beter is dan dat van ARC (+8).

Sportlust heeft aan het begin van het seizoen duidelijk haar ambities uitgesproken. Via kampioenschap of nacompetitie naar de hoofdklasse. Het elftal is op een aantal plaatsen versterkt en er staat nu een goed voetballende ploeg met een positieve spelopvatting.

Aan de andere kant Forum Sport dat vorige week tegen een vervelende nederlaag opliep tegen ARC. Eigenlijk was Forum Sport de betere ploeg vorige week maar het ontbrak aan geluk (bal op de paal, hard schot met magistrale redding van ARC keeper) en vooral ook aan overtuiging. Op het moment dat het dan net niet lukt en je een ongelukkige goal tegen krijgt moet de ploeg zich herpakken. Wat uit bij Marken wel lukte was zaterdag niet zichtbaar. Er sloop wat nonchalance in de ploeg, balsnelheid was vaak te laag en de wil om te winnen ontbrak ogenschijnlijk.

Hopelijk gaat het zaterdag beter en gaan de mannen van Bas Steffens de grote supportersschare weer trakteren op attractief voetbal met mogelijk 3 punten. Forum Sport staat gedeeld 5e en kán goed voetballen. Met de juiste wedstrijdmentaliteit moet er succes te behalen zijn.

Brian de Jong is terug van een schorsing. Gino Lauwers moet één wedstrijd schorsing uitzitten. Voor de rest is de gehele selectie beschikbaar!!

A.s. zaterdag  Sportpark ’t Loo, Voorburg, aanvang 14.30 uur.

Jean Nederlof

foto Alexander Wagener. Gino Lauwers is wegens een schorsing niet van de partij.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!