Louter blije gezichten bij Forum Sport afgelopen zaterdag na de 3-1 overwinning op Zwaluwen 30 uit Hoorn. En terecht, want de overwinning was meer dan verdiend. En met deze 3e overwinning op rij schoof Forum Sport op naar de 4e plaats in de sterke 1e klasse A van het zaterdagvoetbal.

Dit past bij de doelstellingen van staf en spelers. Veel ambitie en dus spelen voor een zo hoog mogelijke klassering. Of een hoge klassering reëel is kunnen we aanstaande zaterdag zien als het elftal van Bas Steffens en Dennis den Turk op bezoek gaat bij ARC in Alphen aan den Rijn.

ARC staat met 12 punten uit 4 wedstrijden aan kop. Overwinningen op Breukelen uit (0-2), CSW thuis (2-1), Westlandia uit (0-1) en Volendam thuis 2-0 laten zien dat de ploeg een prima seizoenstart kent.

De koppositie wordt gedeeld met Sportlust 46 dat ook de volle winst heeft uit 4 wedstrijden. En laat die ploeg nou, na ARC, op 28 oktober de volgende tegenstander van Forum Sport zijn…….!

Forum Sport kan aan de bak de komende 2 weken!

Aanstaande zaterdag dus ARC uit, op het mooie sportcomplex Zegersloot in Alphen. ARC heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal. Zeer veel jaren op het hoogste niveau gespeeld (Hoofdklasse en Topklasse) en in het seizoen 97-98 kampioens van de Hoofdklasse A. In die tijd de hoogste klasse in het zaterdagvoetbal. Het moge duidelijk zijn dat veel mensen in Alphen vinden dat ARC weer terug moet naar een hoger niveau. Ook al omdat ze, net zals Forum Sport, kunnen beschikken over een grote jeugdafdeling waarbinnen de selectieteams op hoog niveau spelen.

Forum Sport kan daar zaterdag een stokje voor steken door drie punten op te halen. Het voetbal van de laatste weken belooft veel goeds en de trainers kunnen aanstaande zaterdag over een fitte selectie beschikken. Alleen rechterspits Brian de Jong moet nog 1 wedstrijd schorsing uitzitten en is er zaterdag niet bij.

door Jean Nederlof

Gino Lauwers in actie. foto Alexander Wagener.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!