Forum Sport gaat weer verder met de competitie in de eerste klasse A. Vorige week een bekerwedstrijd tegen het bekende RKAVV. Een interessante krachtmeting op het veld van RKAVV. De 1e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was er sprake van evenwicht. Na rust raakte Forum Sport het initiatief kwijt. Volgens trainer Bas Steffens speelde een flink aantal spelers onder hun niveau, werd het naarmate de wedstrijd vorderde steeds slordiger en werden veel duels verloren. De nederlaag van 2-0 was dan ook terecht.

“In zo’n wedstrijd zie je ook dat het vertrek van 7 basis spelers, aan het einde van het vorig seizoen, zich laat voelen. Het nieuwe elftal kan heel goed spelen, beschikt over enorm veel talent, maar valt wel eens terug”, aldus Bas Steffens.

En dat is eigenlijk wat er is gebeurd de laatste 2 wedstrijden tegen WV-HEDW en RKAVV. Na een goede seizoenstart een kleine terugval.

Aanstaande zaterdag is er de perfecte kans voor Forum Sport om weer te laten zien waar het toe in staat is. Een interessante tegenstander, Aalsmeer. Deze ploeg staat op een 3e plaats met 16 punten uit 7 wedstrijden. Zij zullen aanstaande zaterdag de wedstrijden van Sportlust (uit bij Volendam) en ARC (uit bij WV-HEDW) heel goed in de gaten houden want zij doen met 2 punten achterstand op bovengenoemde ploegen nog volop mee voor de 1e periode. De laatste wedstrijd van Aalmeer, thuis tegen Volendam werd met 1-3 verloren. Een Aalsmeer op oorlogssterkte dus aanstaande zaterdag. Een ploeg die aanvallend erg sterk is.

Maar voor Forum Sport staat er ook veel op het spel. Als er gewonnen wordt van Aalsmeer dan schuift Forum Sport  weer heel dicht naar de top 4. Bas  Steffens kan weer beschikken over Mostava Frederik (foto Alexander Wagener).  Daar staat tegenover dat Leo Dijkhuizen er niet bij is. Hij heeft een lichte verrekking in zijn hamstring en moet afhaken. Het heeft niets met zijn vorige blessure te maken, maar wel weer jammer. Twee ploegen die vol voor de winst gaan. Beter kan je het niet hebben!

Aanstaande zaterdag, 14.30 uur Sportpark ’t Loo in Voorburg

Door Jean Nederlof

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!