Het was een bijzondere wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Te Werve. Met matig voetbal wist Forum Sport toch de 3 punten binnen te slepen door een benutte penalty. Spits Marc du Chatinier schoot de bal binnen en maakte daarmee alweer zijn zevende doelpunt in deze competitie.

Met deze overwinning staat Forum Sport op een keurige (gedeelde) 4e plaats met 22 punten uit 11 wedstrijden. Aanstaande zaterdag de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop thuis tegen Breukelen FC, dat op een 12e plek staat met 8 punten uit 10 wedstrijden. Het zou voor Forum Sport een fraaie afsluiting van de 1e competitiehelft zijn als het deze wedstrijd ook zou winnen. Ook al omdat de nummers 1 en 2 (ARC en Xerxes DZB) tegen elkaar spelen. En ook de andere ploegen aan de kop van de ranglijst      (Sportlust en Volendam) hebben zware tegenstanders.

Bij winst van Forum Sport schuift de kopgroep nog meer in elkaar en dan biedt de stand veel perspectief voor de 2e helft van de competitie. Maar…. het is een voetbalwet dat de wedstrijden tegen de lager geklasseerde teams vaak de moeilijkste zijn. Op papier lijkt het te doen, maar het zal zeker een zware kluif worden a.s. zaterdag. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn.

De afgelopen week is er vanwege de slechte weersomstandigheden  beperkt getraind. Ondanks de gedwongen rust blijft de lijst van afwezige spelers buitensporig  groot en is het de vraag over welke spelers de trainers Steffens en Den Turk aanstaande zaterdag kunnen beschikken.

Na de  wedstrijd tegen Breukelen FC ligt de competitie tot 27 januari stil. Op die dag speelt Forum Sport uit tegen CSW in Wilnis. De enige ploeg uit de competitie waar dit seizoen nog niet tegen gespeeld is.

In de winterstop gaat de selectie van Forum Sport 1 en 2 een lang weekend op stap naar Newcastle in Engeland. En de periode van 6 weken betrekkelijke rust is naar verwachting lang genoeg om de ziekenboeg weer leeg te laten stromen zodat we weer op volle sterkte de 2e helft van de competitie kunnen gaan spelen. Een mooie taak voor hersteltrainer Jochem Verbaan.  Maar eerst de wedstrijd van a.s. zaterdag.

Forum Sport – Breukelen FC, Sportpark ’t Loo Voorburg, aanvang 14.30 uur.

Door Jean Nederlof

foto VD. Trainer Bas Steffens is met zijn ploeg zaterdag de favoriet.

Reageer op dit artikel