Afgelopen vrijdag kwam er een einde aan de ongeslagen status van ADO Den Haag Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen. Vrijdag is er al de kans op revanche, als FC Twente op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Beide clubs stonden 35 keer tegenover elkaar in competitieverband, tegen geen ander elftal speelden de groengelen vaker. Twaalfmaal won ADO Den Haag Vrouwen, tegenover zestien zeges voor de club uit Enschede. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. Op 23 december vorig jaar wist de thuisploeg na een 0-2 achterstand vlak voor tijd alsnog met 3-2 te winnen.

FC Twente ontsnapte zondag tegen VV Alkmaar op het nippertje aan puntenverlies. Myrthe Moorrees kreeg in deze wedstrijd al binnen een halfuur rood en zal ontbreken in Den Haag. Met veertien punten uit zeven wedstrijden staat de club gedeeld bovenaan met Ajax, dat een duel minder heeft gespeeld. ADO Den Haag Vrouwen leed op bezoek bij Achilles ’29 de eerste nederlaag van dit seizoen. Met elf punten uit zes wedstrijden staat de Residentieclub op de derde plaats.

“Er is niet echt één verklaring voor denk ik,” zegt Sharona Tieleman over de late nederlaag tegen Achilles ’29. “Elk seizoen kom je van zulke wedstrijden tegen waarin je als team niet kunt doen wat je graag zou willen. Dan loopt het minder dan in andere wedstrijden en is het de kunst om die wedstrijden toch te winnen. Iedereen heeft keihard gewerkt, maar het zat er vrijdag helaas niet in. We kunnen deze wedstrijd gebruiken als een goed leermoment voor de volgende wedstrijden, maar we moeten er ook niet te lang bij stil staan. We zetten de knop om en vrijdag staan we er gewoon weer.”

Bron ADO Vrouwen website, tekst: Ivo Schimmel.

Kaarten zijn te bestellen via http://www.adovrouwen.nl

 

Reageer op dit artikel