Wegens de interlandperiode, een competitievrije speelronde en het winterse weer is het inmiddels alweer bijna een maand geleden dat ADO Den Haag Vrouwen een officiële wedstrijd heeft gespeeld. Vrijdag 15 december staat de laatste thuiswedstrijd van 2017 op het programma, als koploper Ajax op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Achttien keer eerder stonden beide clubs tegenover elkaar in competitieverband. Driemaal wonnen de groengelen, tegenover elf Amsterdamse zeges. De overige vier duels eindigden gelijk, waaronder de uitwedstrijd eerder dit seizoen, toen het 0-0 bleef.

Met 24 punten uit tien wedstrijden staat Ajax aan kop van de Eredivisie Vrouwen. Ook de Amsterdamse vrouwen hadden last van het winterweer. Afgelopen vrijdag werd de topper tegen concurrent FC Twente bij een 1-0 voorsprong in de rust gestaakt. Dinsdagavond werd dat duel uitgespeeld en eindigde het in 1-1, het eerste puntenverlies sinds de remise tegen de groengelen. ADO Den Haag Vrouwen staat met elf punten uit acht wedstrijden op de zevende plaats. Na drie nederlagen op rij en een lange periode zonder competitieve wedstrijd is de ploeg gebrand op een overwinning.

“Natuurlijk is ritme prettig, maar we zaten inderdaad niet in een goede reeks,” beaamt Lauren Delleman. “Dus in dat opzicht was het niet erg om de afgelopen periode hard te kunnen trainen met z’n allen en de tijd te hebben om onze speelwijze te verfijnen. Ook hebben we twee nuttige oefenwedstrijden gespeeld. Wij zijn dus klaar voor de laatste wedstrijden voor de winterstop, het wordt tijd dat we weer punten gaan pakken!”

De 22-jarige speelster kwam afgelopen zomer over van Ajax naar ADO Den Haag Vrouwen. “Het was in het begin uiteraard even wennen,” kijkt ze terug op haar start in de Residentie. “ADO Den Haag Vrouwen heeft bijvoorbeeld een andere speelstijl dan Ajax. Maar ik heb mij inmiddels aardig aangepast, denk ik. Ik ben ook goed opgevangen door het team en de staf. Mijn rol is hier wel anders, ik ben een van de ‘oudere’ speelsters. Dus ik probeer mijn ervaringen te delen met de jongere meiden. Ik zou dat echter nog meer willen doen, de leiding nemen in de verdediging en het team. Uiteraard probeer ik mijzelf altijd nog verder te verbeteren, maar ik ben tevreden met mijn prestaties tot nu toe bij mijn nieuwe club.”

Aanstaande vrijdag wacht de tweede confrontatie tegen haar oude club. “Ik verwacht een spannende wedstrijd met veel strijd, net als bij het gelijkspel eerder dit seizoen,” zegt de verdedigster. “Ajax zal denk ik meer balbezit hebben, maar wij hebben bewezen dat we vanuit een goede verdedigende organisatie ook aanvallend zeer gevaarlijk kunnen zijn. Ajax is natuurlijk een sterk team, maar wij gaan elke wedstrijd voor de winst. Dus ook vrijdag gaan wij weer ons uiterste best doen om de drie punten in Den Haag te houden!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt op vrijdag 15 december gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

ADO Vrouwen PR: Tekst: Ivo Schimmel Fotografie: Peter Looijen

Reageer op dit artikel