Er is in de media momenteel veel aandacht voor de verplichte screening/registratie van medewerkers, stagiaires in de kinderopvang. Gisteren stond er op de voorpagina van het Algemeen Dagblad (AD) een grote kop:  ‘Ook stagiair op crèche gescreend’ … alsof dit zo bijzonder is?

Bij Vlietkinderen kinderopvang werkt er niemand zonder VOG. Naast onze vaste medewerkers, inclusief kantoor- en ondersteunende functies, moeten ook alle stagiaires, vrijwilligers (TSO), knutselopa’s en ‘voorleestantes’, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen voordat zij aan de slag gaan binnen de kinderopvang. Dit is voor ons vanzelfsprekend. De veiligheid van kinderen staat altijd voorop. Garanties kan niemand geven, ook niet bij een continu screening en registratie. Alert zijn en zorgvuldig personeelsbeleid helpt ons om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Het maakt ons zeker niet minder oplettend, we zijn altijd op onze qui-vive.

Wij onderschrijven van harte de uitspraak van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken in het AD, dat kinderen kwetsbaar zijn en het belangrijk is dat wij continu kijken naar hun veiligheid. Het register, de VOG en de continu screening helpen ons daarbij”, aldus Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen

Reageer op dit artikel