Een derde tot de helft van Nederland doet minstens één keer per jaar vrijwilligerswerk. Bij Woej in Leidschendam-Voorburg zijn afgelopen jaar ruim 650 vrijwilligers actief geweest bij allerlei activiteiten. Wat maakt vrijwilligerswerk zo populair? Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen.

Vrijwilligerswerk is leuk maar vooral ook belangrijk. Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, verbreed je sociale netwerk, brengt je nieuwe vaardigheden en geeft voldoening door anderen bij te staan of te helpen. Voor gepensioneerden geeft vrijwilligerswerk vaak zelfs structuur als de werkweek wegvalt.

Men realiseert zich vaak niet hoe organisaties draaien op vrijwilligers, zonder hen vallen buurtcentra, sportclubs en o.a. maatschappelijke instanties uit elkaar en worden activiteiten onbetaalbaar. Ook brengt vrijwilligerswerk mensen op een pure manier bij elkaar en dat is hard nodig in een samenleving die steeds meer digitaal gaat.

Als vrijwilliger kun je jouw talenten inzetten en andere enthousiasmeren, dat weten ze bij de Wijk- en dienstencentrum de Plint als geen ander. Ook in 2017 zijn er weer tal van activiteiten uitgevoerd- en initiatieven opgestart door vrijwilligers, zoals creatieve workshops, gezamenlijke maaltijden, koffieochtenden, rommelmarkten, beweegactiviteiten en uitjes.

,,Als uitvaartverzorger komen wij dagelijks in contact met vrijwilligers en mantelzorgers die betrokken zijn bij een afscheidsonderdeel. Wij herkennen in ons werk ook de dienende rol die veel voldoening geeft”, aldus Vicky van der Krogt van Monuta. (foto Facebook).

Als dank voor de inzet en vooral creativiteit van de vrijwilligers heeft Monuta van der Togt een “I LIKE YOU” kerstactie georganiseerd. Bezoekers en medewerkers van de Plint kunnen hun favoriete vrijwilliger een LIKE geven en in het licht zetten. De “I LIKE YOU” kerstkaarten die bij de boom liggen dienen voor 29 december ingevuld in de kerstboom gehangen te worden.

Tijdens de oudejaars koffieochtend bij de Plint, op vrijdag 29 december, trakteren Monuta en Banketbakkerij Wesseling op oliebollen en worden vijf creatieve vrijwilligers beloond met een waardebon van medesponsor tuincentrum Life & Garden.

Wil je zelf informatie over vrijwilligerswerk in Leidschendam-Voorburg en de mogelijkheden in 2018? Neem contact op met het Vrijwilligerspunt of kijk op  www.vrijwilligerspunt.nl

 

Reageer op dit artikel