Tuincentrum Life & Garden zit sinds 1970 aan de Veursestraatweg in Leidschendam. Achter de eigenaren Lizette en Peter de Groot zit een bijzonder ondernemersverhaal. Onze redactie ging eens uitgebreid bij Life & Garden op bezoek en raakte onder de indruk van het bedrijf dat weliswaar aan de vooravond staat van een belangrijk jaar, maar waar het de moeite waard is om in de komende weken een kijkje te gaan nemen. De ene kerstshowkamer is namelijk nog mooier dan de andere.

afbeelding-vb-3

,,Deze grond is van oudsher een tuindersgebied’’, vertelt Lizette (foto) in de gezellige Orangerie van Life & Garden. ,,Mijn schoonvader Piet de Groot is in 1956 op deze grond met een groente- en later perkplanten kwekerij begonnen. In de loop der tijd kwamen er steeds meer consumenten op af. Het bedrijf heeft zich op een gegeven moment min of meer opgesplitst waarna het een tuincentrum is geworden. In 2005 is er nieuwe formule opgericht, waardoor we alweer elf jaar deel uitmaken van de ‘Life & Garden formule’.

afbeelding-vb-3

Kracht

De kracht van Life & Garden is dat er een veelzijdig assortiment is. Tevens hebben de circa veertig medewerkers vakkundigheid en service hoog in vaandel staan. ,,We zitten daarbij op een goed prijsniveau met originele en bijzondere artikelen’’, zegt Lizette. ,,Hier koppelen we een stuk vakmanschap en service aan dat bijzonder wordt gewaardeerd. Tevens is Life & Garden goed bereikbaar’’.

Passie

,,Mijn passie is dat ik van mensen houd’’, vervolgt Lizette. ,,Ik wil het iedereen graag de zin maken. Het is toch geweldig als je de ouderen van de Zonnebloem een mooie dag kunt bezorgen. Kortom, met elkaar er een feestje van maken, 7 dagen in de week! Zo’n sfeer zie ik ook graag terug op de werkvloer., Het is zo belangrijk om plezier met elkaar te hebben. Zoiets straalt af op je klanten. Het geeft voldoening als onze klanten met een blij gevoel de deur uitlopen’’.

afbeelding-vb-3

Thema’s

Ten aanzien van de komende kerstdagen zijn er bij Life & Garden diverse verschillende woonthema’s in de zogenaamde huiskamers te bewonderen. ,,We hebben de thema’s Rustic Woods, Elegant Dream, Oh Deer! en Ice Nature. Hier zit echt voor ieder wat wils tussen. Er zitten verschillende huisstijlen in verwerkt. Er is dan ook veel inspiratie op te doen als je je huiskamer wilt inrichten. Met onze verschillende kerstthema’s willen we verschillende doelgroepen aanspreken’’.

Missie

Na de traditionele drukke feestdagen wordt het een spannend jaar voor Life & Garden waarin mogelijk de verhuizing naar de overkant bij De Vlindertuin wordt afgerond. ,,Er is sprake van een goede samenwerking’’, besluit Lizette. ,,We zijn inmiddels zo’n vijf tot zes jaar hiermee bezig. De gemeente, het College en de raadsleden en wijzelf hebben er een positief gevoel over. Er gaat in diverse opzichten dan ook volgend jaar duidelijkheid komen’’.

Life & Garden Leidschendam

Veursestraatweg 292d,

2265 CL Leidschendam

Tel: 070 – 3203300

www.lifeandgarden.com/leidschendam

Facebook: https://www.facebook.com/lifeandgardenleidschendam