Afgelopen woensdagavond vond in het Veur Theater het eerste verkiezingsdebat plaats voor de verkiezingen in Leidschendam/Voorburg.

Midvliet TV zond dit debat rechtstreeks uit en het werd een levendige avond.  Diverse stellingen werden er voorgelegd aan de zeven lijsttrekkers en er volgden pittige discussies. Over het afvalbeleid ,veiligheid, leegstand, verkeer- en parkeerproblemen in Leidschendam/Centrum, alles passeerde de revue

Tijdens een 1 op 1 debat tussen de fractieleiders van de VVD en de GBLV kwam natuurlijk ook het parkeerprobleem ter sprake en hier gebeurde iets opmerkelijks. De VVD viel de GBLV aan dat deze partij het parkeerprobleem niet wil aanpakken door het creeren van extra parkeerplaatsen middels een ondergrondse parkeergarage.

GBLV kaatste de bal terug door te stellen dat de VVD een probleem aanvalt dat door de toenmalige  wethouder van de eigen partij  tussen 2006 -2014 zelf gecreerd is door het terrein aan het Molenpad voor ontwikkeling van woningbouw te verkopen aan de ontwikkelaar en nu blijkbaar niet meer terug te draaien is.

Voor Leidschendam-Centrum  is dit een zeer kwalijke zaak. Natuurlijk schermt de gemeente nu met een nieuw parkeerterrein achter de Venestraat, maar dat is misschien interessant voor de horecazaken aan de Sluis maar zeker niet voor de supermarkt en de detailhandelzaken aan de Damstraat en Damlaan.

Het parkeerterrein aan het Molenpad is van levensbelang voor de supermarkt en de overige verszaken. Ziet u het voor u ,al die consumenten die met boodschappenkarren over de Sluisbrug door de Venestraat zo’n 300 meter moeten lopen om bij hun auto te komen. Gaat niet gebeuren en deze consumenten zullen het centrum dus gaan mijden.

Mijn welgemeende oproep aan alle betrokkenen, Gemeente en Ontwikkelaars, ga alstublieft met elkaar aan tafel en ga niet het hele Molenpad met woningen volbouwen maar slechts de helft, dan houd u aan de Damstraat ruimte over voor zo´n 50 parkeerplaatsen, een parkeerterrein zoals bijvoorbeeld aan het Julianaplein in Voorburg al bestaat, omgeven door lage groene beplanting-struiken. Dan kan hier tevens dat andere levensgrote probleem in meegenomen worden, namelijk het plaatsen van de ondergrondse containers op dit parkeerterrein .

Word dit terrein toch volgebouwd met woningen, dan wordt het heel moeilijk om in het centrum nog een geschikte plaats te vinden voor dit probleem.

Op deze manier is het ook niet nodig om nog een tweede ondergrondse parkeergarage te bouwen die ook nog eens veel te duur zou worden. Op deze manier zal het hele project op veel minder weerstand kunnen rekenen.  Nu is er nog iets aan te doen , maar als alles is volgebouwd in het centrum zijn alle kansen verkeken als inderdaad blijkt dat de cijfers van de parkeerbalans niet helemaal klopten.

Een uitspraak is mij deze avond bijgebleven, namelijk de uitspraak van wethouder Stemerdink die zei, ik ga geen dingen toezeggen waarvan ik weet dat ik ze waarschijnlijk toch niet kan waar maken.

Duidelijke stelling, ik was niet blij met deze uitspraak maar had er wel respect voor.

Ik hoop dat alle politieke partijen hier een voorbeeld aan nemen en alleen  verkiezingsbeloften doen die waargemaakt kunnen worden .

Alhoewel ik dat niet bij alle partijen zie gebeuren ben ik bang, in tijd van oorlog en verkiezingen is er blijkbaar veel veroorloofd.

Cock van Rijn is ondernemer in het Damcentrum en bestuurslid van het Ondermemersfonds Damcentrum. 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!