VEO speelde gisteravond in de thuishal van HKV Eibernest haar eerste wedstrijd in het toernooi van de Haagse Korfbaldagen. De Voorburgers zijn als enige eersteklasser ingedeeld in een poule met verder uitsluitend overgangsklassers. Dit tot genoegen van coach René Arnoldus, die -met het oog op de zware competitie straks- graag oefent tegen sterke tegenstanders, terwijl in deze groep de wedstrijden met de schotklok gespeeld worden, ook een mooie oefenkans om te wennen aan het door dit attribuut veranderde spel.

Eibernest was vorig seizoen door VEO beentje gelicht in het toernooi om de Zuid-Holland cup en leek hiervoor op revanche belust. Geroutineerd, gewend aan de schotklok en vooral dankzij zuiver schietende mannen liep de thuisploeg in de eerste helft snel uit tot halverwege een tussenstand van 10-3 en het talrijk Voorburgs publiek hield het hart vast, maar toen begon een kentering en gloorde een wederopstanding. Dit gebeurde dankzij  vgoals van Sylvia Jongenburger 2x, Jesper Verschoor 2x, Michelle Jongenburger 2x, Daan de Groot en Sanne Cramer was het verschil zes minuten voor rust gereduceerd naar 13-11. Bij 14-11 wist de lekker op dreef zijnde Verschoor in volle galop op miraculeuze wijze de bal met één hand achterwaarts in de korf te krijgen, waarmee een golf van hoop zichtbaar door de blauwzwarte gelederen ging. De rust werd bereikt met 16-13 (de Groot) en de strijd leek nog niet gestreden…

Na de pauze bleef VEO netjes bij (16-14, 18-16 een uitblinkende Sylvia J 2x en Bouke van Drunick) en begon behalve aan te klampen ook nog eens dreigend in te lopen (18-17, 20-18, 20-19: 2x de Groot en een fraaie doorloop van Ascha Strampraad).

De Groot (maakte het zijn oude ploeg weer behoorlijk lastig) bracht VEO langzij vanaf de strafworpstip, waarna wederhelft Sylvia J de underdog zelfs (let wel: na 7 goals achter gestaan te hebben…) op voorsprong bracht: 20-21, met nog tien zuivere speelminuten te gaan…!

Deze veerkracht aan Voorburgse zijde leidde tot zichtbare onrust bij de thuisploeg, die het absoluut aan zijn stand verplicht was om VEO te verslaan en eigenlijk ook nog wel met duidelijke cijfers, immers: spelend in de eigen sporthal, diverse cracks in de gelederen, gewend aan de schotklok en daarbij in deze wedstrijd genietend van diverse arbitrale beslissingen.

Maar bij deze stand bleek de Voorburgse pijp helaas gewoon leeg: de laatste tien minuten van deze wedstrijd vond VEO de korf niet meer, maar dat was niet verwonderlijk, want, waar eerst een debacle dreigde, herpakte het team zich geweldig en de energie vretende inhaalrace was al een groot compliment waard.

Dat de thuisploeg uiteindelijk met 26-21 de winst binnenhaalde was mijns inziens terecht, maar wel geflatteerd als je bedenkt, dat de Voorburgers twee kansen vanaf de stip onbenut lieten en de verhouding vrije- en strafworpen veel tegen weinig in Haags voordeel was… VEO lijkt geleidelijk te groeien en de onwennigheid van de schotklok intussen bij tijd en wijle af te schudden…

Maandagavond speelt VEO om 20.45 u in Zuidhaghe tegen oude bekende Achilles en woensdagavond 20.45 u in het vertrouwde Essesteijn tegen het Leidse Sporting Trigon.

(Scores VEO: Daan de Groot 7x/ Sylvia Jongenburger 5x/ Jesper Verschoor 3x/ Michelle Jongenburger en Bouke van Drunick elk 2x/ Sanne Cramer en Ascha Strampraad beiden 1x)

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!