Het College heeft van Leidschendam-Voorburg heeft als ambitie om meer bedrijvigheid te laten ontstaan in de Venestraat en omgeving. Ondernemers en belangstellenden zijn daarom uitgenodigd om op 8 februari plannen en ideeën daartoe te komen bespreken. Sterker nog, men wil de Venestraat op diverse fronten nieuw leven inblazen.

De gemeente heeft de Venestraat eind vorig jaar laten opknappen. In de straat zelf zitten zo’n twintig bedrijven. Een paar bedrijfspanden staan echter nog altijd leeg.

Aan de Vlietkant komt de Venestraat uit op het Sluiscomplex in Leidschendam. Aan de Sluiskant zijn alleen horecazaken gevestigd. Er zijn daar acht bedrijfspanden. Verder naar het noorden, aan de Leidsekade, zitten nog eens zes ondernemingen.

De Venestraat is zo dood als een pier. Dat is de conclusie van veel passanten. Er is éénrichtingsverkeer, de straat is smal, er is weinig tot geen parkeerruimte en stoepen ontbreken. Het gaat bovendien om een ‘dode hoek’ tussen de Nieuwstraat en de Damhouderstraat. Er moet daarom echt eens iets gaan gebeuren in deze vergeten straat bij het Damcentrum.

foto: De Venestraat in Leidschendam.

Reageer op dit artikel