Het Van Velsen Rallyteam maakt op weg naar Dakar een tussenbalans op.  De laatste etappe voor de rustdag ging voor het Van Velsen Rally Team 440 kilometer door de westelijke Sahara. “We hebben vandaag de laatste etappe door Marokko gereden en de snelheid zat er al gelijk goed in”, aldus Aad van Velsen. ,, Door een heerlijk briesje hadden we ook weinig last van stof.”

Dit gebied was voor Aad van Velsen nieuw terrein. “Zo ver zuidelijk in Marokko zijn we nog nooit geweest en door het lege landschap en de constante snelheid van boven de 100 km per uur loerde het gevaar van concentratieverlies”, zegt hij. ,, Aan de finish zagen we dat we gemiddeld 102km per uur hadden gereden. Omdat er hier en daar nogal eens een steen opdook op het parcours moest je zeker wel scherp blijven. Toch hebben we ook vandaag niet de limiet opgezocht en dan zie je, doordat er toch vandaag weer uitvallers waren of mensen met problemen, dat je mooi zesde kan worden in de etappe. We staan zelfs nu zesde in het algemeen klassement”.

De racetruck is vandaag ook weer redelijk ongeschonden uit de strijd gekomen maar morgen zullen de monteurs een groot onderhoud uitvoeren.

foto Frank Rozenberg.

Bron Facebook van Velsen Rallyteam.