Op zaterdag 17 december 2016 kleurt de hele Herenstraat en omgeving in Voorburg rood. Dan vindt de eerste Rotary SantaRun Leidschendam-Voorburg plaats. De SantaRun is een fun evenement in kerstsferen. Honderden kinderen en ouders – allemaal met een rood kerstpak aan – lopen voor de lol een rondje van drie kilometer in en rond de Herenstraat in Voorburg. En daarmee steunen ze ook nog eens een goed doel.

Burgemeester Tigelaar geeft om 16.00 uur het startschot in de Herenstraat. De finish is aan het einde van de Kerkstraat nabij de brug over de Vliet bij restaurant Bernard. Overal in het Huygenskwartier zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje voor, tijdens en na afloop van de SantaRun.

Voor wie is SantaRun?

Iedereen kan meedoen. Alle vrienden-groepen, kinderen en ouders, collega’s en sportliefhebbers van Leidschendam-Voorburg kunnen meedoen: wandelend, rennend of aanmoedigend. Alle sportverenigingen, basisscholen en middelbare scholen in Voorburg en Leidschendam worden uitgenodigd om aan deze SantaRun mee te doen. Voor € 10,- krijgen alle deelnemers een kerstmannenpak dat ze mogen houden.  De opbrengst is voor een goed doel: dit jaar is dat het groenblauwe schoolplein van openbare basisschool De Parachute.

Het groenblauwe schoolplein

Het schoolplein van obs De Parachute ondergaat een groene metamorfose. De grijze tegels maken plaats voor groen. Samen plantjes en diertjes ontdekken en struinen door het groen zorgen ervoor dat kinderen anders met elkaar spelen en meer in contact komen met de natuur van dichtbij. De natuurelementen laten kinderen spelend ontdekken en houten klimobjecten dagen. Zo komt er een enorme boomhut, zie op de foto van de aanbouw. (foto Barbara Kok).

Directeur Mariella Ditmar (links): Straks is hier veel te beleven.
kinderen straks uit tot bewegen. Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Als resultaat van de samenwerking met Hoogheemraad-schap Delfland wordt obs De Parachute de eerste school in Voorburg die actief bijdraagt aan een betere waterhuishouding in de stad. Door ontharding en vergroening wordt meer water vastgehouden en de sponswerking van de bodem vergroot. En door het gebruik van waterdoorlatende stenen en een wadi, kan bij plotselinge hevige regenval het water juist goed snel afgevoerd worden.

Obs De Parachute is een echte buurtschool; gelegen aan de Van Lodensteijnstraat 6 direct naast het Corbulopark. Met actieve ouders en omwonenden wil de school het plein straks onderhouden. En de kinderen uit de buurt krijgen er een vrij toegankelijke en groene speelplek bij.

Eerste bouwfase van start

Mariska en Donny Thieme van Bureau RIS maakten het ontwerp. Zij zijn landschaps-architecten en hebben al vele schoolpleinen ontworpen. Hovenier van der Heijden tekent voor de aanleg. Na anderhalf jaar voorberei-ding ging op 2 november dan eindelijk de schop in de grond. De leerlingen kunnen niet wachten tot hun droomschoolplein af is. e sloop trekt na schooltijd veel bekijks

Samenwerking en steun

Het ambitieuze plan heeft veel steun gekregen. De eigen bijdrage van de school is groot en de leerlingen hebben met een sponsorloop en vlooienmarkt veel geld binnengehaald. Hoofdsponsor Fonds 1818, gemeente Leidschendam-Voorburg, Vlietwensen, Hoogheemraadschap Delfland, en Stichting Boschuysen hebben bijgedragen. Lionsclub Prinses Marianne doet mee en ook Rotary Voorburg was meteen enthousiast en zet de opbrengst van haar 1e SantaRun graag in voor het allermooiste, natuurlijkste en duurzaamste schoolplein van Voorburg Noord en verre omstreken! … De opbrengst van de SantaRun is voor de klimhut en speelboom

Aanmelding via website

Een geweldige middag beleven met vrienden, familie en kennissen, én het goede doel steunen? Dat is waar Rotary SantaRun voor staat. Hoe meer Fun, hoe meer kinderen we ook na de kerst blij kunnen maken. Loop mee! http://voorburg.rotarysantarun.nl/

Rotary Voorburg is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens en projecten in de samenleving. Rotary is ook een netwerk waar-binnen de leden bereid zijn hun (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.

Rotary Voorburg viert dit jaar haar 70-jarig bestaan, telt op dit moment 45 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en wereldwijd tellen de clubs gezamenlijk 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

Contactpersoon SantaRun: Barbara Kok
06 -11233356 of [email protected]
Contactpersoon groenblauwe schoolplein:
Loes Zwenger 06-42568037 of [email protected]