Voor Ria van der Wal uit de Voorburgse Rusthoflaan was het gisteren precies vijf jaar geleden dat er bij haar de gevreesde ziekte werd geconstateerd. Diverse ingrepen en veel chemokuren volgden. Dit laatste is nog steeds het geval. Toch staat de Voorburgse nog altijd positief in het leven.

,,Ik doe nog steeds van alles’’, vertelt Ria van der Wal, die een grote steun heeft aan haar echtgenoot Fred. ,,Zo hebben we onlangs vanuit Voorburg naar Van der Valk in Voorschoten gewandeld. Tevens fietsen we veel. Het is mooi om dat allemaal te kunnen ervaren’’.

Dankzij haar enorme doorzettingsvermogen en haar positieve kijk op het leven is Ria van der Wal in de prijzen gevallen bij Van Rijn Culinair, die samen met het Voorburgs Dagblad een facebookactie hield waarbij men een fraaie fruitschaal kon winnen. ,,We hebben bijzonder veel respect voor haar’’, zegt Chantal Kloosterman, die samen met haar vader Cock van Rijn de zaak runt. ,,Het is knap hoe zij alles doorstaat. We wensen haar dan ook veel sterkte toe in de toekomst’’.

Foto VD.Rene Beuker: Chantal Kloosterman overhandigt Ria van der Wal de fruitschaal van Van Rijn Culinair.