Tientallen bewoners lieten gisteravond, tijdens een bijeenkomst van de gemeente, over de nieuwbouwplannen aan de Rijnlandlaan hun onvrede blijken. Klachten als dat de huizen te dicht op elkaar staan, toekomstige parkeerproblemen, drukte in de wijk, extra drukte door de komst van een turnhal, een te klein schoolplein en te weinig groen overheersten de avond waarin de gemeente met vier voorstellen kwam.

Uiteindelijk zal de gemeenteraad ‘voorstel 4’ voor zich krijgen, maar dit geeft in de werkelijkheid een vertekend beeld. Bewoners gaven onderbouwd hun kritiek weer die er niet om loog.

,,Het beste is dan ook om het huidige nieuwbouwproject af te blazen en helemaal opnieuw te beginnen’’, was een veelzeggende eindconclusie van één van de aanwezige bewoners.

Van de gemeenteraad waren gisteravond Harry Blanke (D66), Henk Knoester (GroenLinks), Philippine Hohage (Fractie Hohage), Marjan van Giezen (PvdA), Astrid van Eekelen en Bart Eleveld (VVD) aanwezig.

Naast de eerste stedebouwkundige voorstellen van het begin van dit jaar,      (zie foto boven), werden nu ook vier andere voorstellen door veel aanwezigen gisteravond afgeschoten.

Dit beladen nieuwbouwtraject valt onder verantwoording van Lia de Ridder (D66), die enkel procesmatig een aantal zaken weergaf.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!