Wethouder Nadine Stemerdink gaf tijdens haar toelichting van de Sportvisie voor de komende jaren aan dat het College, volgens haar, veel voor de sport heeft gedaan.

,,We hebben enorm in de sport geinvesteerd,’’ reageerde Stemerdink. ,,De accommodaties liggen er mede daardoor prima bij. We weten dat de verenigingen hier bijzonder tevreden mee zijn. Zo ben ik ook blij met het functioneren van de combinatie-functionarissen. De clubs hebben echt een steun aan hen. Kortom, het gaat goed met de sport in Leidschendam-Voorburg.’’

Ondanks het betoog van Stemerdink dient hierbij wel de kanttekening te worden geplaatst dat een aantal verenigingen een zware tijd achter de rug heeft. Zo was Wilhelmus het afgelopen jaar bijna failliet en kon maar net voorkomen dat de hekken op slot gingen. Honk-en softbalvereniging Catch had een hoop gedoe met het clubhuis. Tevens is er bij sommige clubs een groot vrijwilligerstekort, waardoor er steeds vaker geluiden hoorbaar zijn om professionele krachten in te huren.

Foto Anouk Bakker: Forum Sport, waarvan het vlaggenschip in de eerste klasse uitkomt, kende een goed financieel jaar.