Op National Geographic is vanavond om 21.30 uur een documentaire over de ramp met vlucht MH17 te zien in het programma Air Crash Investigation. Voor de documentaire spraken de makers exclusief met medewerkers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Vlucht MH17 van Malaysia Airlines vloog op 17 juli 2014 van Schiphol naar Kuala Lumpur, maar werd uit de lucht geschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, onder hen waren bijna tweehonderd Nederlanders waaronder de Voorburgse Lisanne Engels.

Voor de nabestaanden in Voorburg, die overigens eerder de documentaire al te zien kregen, zal het een heftig weerzien zijn met de gruwelijke gebeurtenis die al jaren Nederland in de ban houdt.

Geneeskundestudent Lisanne Engels uit Voorburg zou in Maleisië een stage oogheelkunde doen. De Utrechtse Studentenvereniging UVSV besloot de viering van haar 23ste lustrum te stoppen toen bekend werd dat een van haar leden aan boord van vlucht MH17 zat. Lisanne speelde ook hockey in het tweede team van de Utrechtse club Kampong. Kort daarna werd in de kerk in de Herenstraat in Voorburg een herdenkingsdienst voor Lisanne gehouden.

Onderstaand bericht stond toen in het NRC.

 

Gebruikte bronnen Metro, Telegraaf, NRC Omroep West.

Ook andere slachtoffers komen vanavond aan bod in de uitzending. Dat geldt bijvoorbeeld voor Petra van Langeveld en haar zoon Gary Slok van wie het lichaam nooit is geidentificeerd. ,,Lieve Petra en Gary. Het is twee jaar geleden dat jullie op een gruwelijke manier uit het leven zijn weggerukt. Jullie zullen nooit vergeten worden.

Het blijft een gemis!,” schrijft hum vriendin Joke Pluim dan ook. Samen met Maria de Haan en Erica de Jong denken zij nog vaak aan hen terug. Zij kwamen regelmatig met Petra in Leidschendam-Voorburg.

foto Joke Pluim: Petra en Gary

Veel inwoners uit Leidschendam-Voorburg zullen vanavond om 21.30 uur de uitzending bekijken.

Door Bart Bakker, die eerder deze column over de ramp schreef. 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!