Burgemeester Hans van der Sluijs gaf gisteravond voorafgaande aan de raadsvergadering een toelichting op de ontstane commotie rondom zijn functioneren met betrekking tot de communicatie over de komst van een AZC op het terrein van Schakenbosch. Hierdoor moesten raadsleden uit de media vernemen dat de COA accoord zou zijn in plaats van dat zij hier zelf van op de hoogte waren gebracht. Vervolgens zei wethouder Floor Kist in de commissievergadering, waarbij Van der Sluijs wegens ziekte afwezig was, dat het COA nog niet accoord zou zijn.

Van der Sluijs bood niet zijn excuses aan voor het feit dat hij zijn mond voorbij zou hebben gepraat rond de laatste ontwikkelingen. Wel gaf hij aan dat bewoners, waarmee hij had gesproken, via social media direct allerlei zaken naar buiten zouden hebben gebracht. ,,Ik kan u wel meedelen dat het COA haast heeft,’’ zei Van der Sluijs gisteravond. ,,Er dient echter eerst nog een aantal zaken te worden geregeld. Zo moet er worden gekeken naar de brandveiligheid. Tevens zullen er wellicht bezwaarprocedures moeten worden behandeld.’’

Dit is een opvallende uitspraak omdat wethouder Kist de commissie pas op 16 februari gaat bijpraten over de COA.

Tientallen bewoners hebben inmiddels aangegeven bezwaarprocedures te zullen opstarten als de gemeente in de gemeenterubriek bekend maakt dat er vergunningen voor de komst van een AZC gaan worden aangevraagd.

foto VD: Burgemeester Hans van Sluijs begon over zijn gesprek met bewoners en de COA.

Reageer op dit artikel