Niet alleen middelbare scholieren, maar ook leerlingen van de basisschool moeten verplicht les krijgen van een professionele sportleraar.  Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel waardoor binnen een paar jaar dit ook in Leidschendam-Voorburg gaat worden doorgevoerd. Het streven van de liberalen is dat over zes jaar 80 procent van de leerlingen les krijgt van een gediplomeerd gymdocent. Dit iemand zijn die een hbo-sportopleiding heeft afgerond aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs), die binnenkort naar Leidschendam-Voorburg komt voor een lezing, zegt in het AD achter het voorstel te staan, maar wil eerst bewerkstelligen dat alle basisschoolkinderen minstens twee uur gym per week krijgen. ,,Daarna is dit een volgende stap”, zegt de bewindsman.

,,Ik ben het hier volmondig mee eens,” reageert Remco Hulsbergen vanochtend van Veurs Voorburg, in het nabije verleden werkzaam op een school voor topsporters. ,,Het begeleiden van de motorische ontwikkeling van kinderen is een vak op zich. De docent lichamelijke opvoeding is daarvoor geschoold. Door basisschoolleerkrachten, die vaak een cursus hebben gedaan en daardoor een aantekening op hun diploma hebben, lessen lichamelijke opvoeding te laten verzorgen neem je de motorische ontwikkeling van de doelgroep 4 tot en met 12 jaar niet serieus. Vakdocenten voor de klas is dus belangrijk.”

foto: Remco Hulsbergen.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!