Een 51-jarige vrouw werd op vrijdag 24 november omstreeks 13:30 uur op Prins Bernhardlaan onder bedreiging met een steekwapen beroofd door een onbekende man. De verdachte fietste daarna met buit weg. De politie onderzoekt de straatroof.

De vrouw liep in het park tussen de Monseigneur van Steelaan en de Prins Berhardlaan, ter hoogte van de bibliotheek en parallel aan de Spinozalaan, toen er opeens een onbekende man voor haar dook. De man had een steekwapen in zijn hand en schreeuwde in gebrekkig Nederlands naar haar dat hij haar geld wilde. Onder dreiging van het steekwapen dwong de man het slachtoffer om haar geld en sieraden af te geven. Op het moment dat de vrouw begon te gillen en ten val kwam, vluchtte de verdachte weg. De 51-jarige zag hem nog op een donkere, oudere damesfiets wegfietsen in de richting van de Monseigneur van Steelaan.

Signalementen
De verdachte was een blanke man van 20 à 25 jaar, 1.80 M. lang met fel lichte ogen, donkerblond haar en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een zwarte hoody, blauwe spijkerbroek, gymschoenen en droeg een beige petje met donkere opdruk. Verder had hij een ongeschoren gezicht met een eendaags baardje.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van de straatroof? Of hebt u in de omgeving  van het parkje aan de Monseigneur van Steelaan de verdachte gezien? Of hebt u andere informatie over de verdachte? En hebt u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Foto VD. De politie zocht ook de nabije gelegen Rozenboomlaan af.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!