De voorbereidingen voor alle evenementen van 2018 binnen onze gemeente zijn alweer even in volle gang. De programmering van de Koningsdag in het Huygenskwartier is bijna rond, het concept voor A Walk in the Park staat voor dit jaar vast en we zijn zelfs al begonnen met de Kid’s Heroes Fun Cruise, die dit jaar weer tijdens de Vlietdagen zal plaatsvinden. Ook dit jaar willen we weer leuke elementen toevoegen aan alle events en de mindere onderdelen verbeteren of verwijderen.

Op deze manier wordt het evenementenaanbod in onze gemeente steeds professioneler, leuker en uitgebreider.  Nieuw in het evenementenaanbod is het programma van aankomend weekeinde in de sporthal op de Kastelenring.  Hier is een kruisbestuiving ontstaan tussen verschillende partijen, die elkaar dusdanig versterken dat er evenementen mogelijk gemaakt worden, die als ze los georganiseerd zouden worden financieel niet haalbaar zouden zijn. Precies zoals we dat met onze stichting willen.

Vrijdag a.s. wordt de uitreiking van de Sportprijzen Leidschendam-Voorburg 2017 omgetoverd tot een heuse awardshow. Er zijn nu 300 bezoekers aangemeld, maar er is nog plek om deze uitreiking bij te wonen. Aanmelden kan via [email protected] en na afloop van de uitreiking is er nog een gezellige afsluitende borrel.  Op zaterdag is vanaf 17.00 uur de Hollandse Borrel met o.a. Tino Martin, de zanger met Leidschendamse roots die momenteel elke zaal in Nederland uitverkoopt en dat ook bij ons deed. Leuk om ook een Nederlandstalig feest toe te voegen aan het aanbod in Leidschendam-Voorburg. Gezien de snelheid waarmee het evenement uitverkocht raakte, blijkt dat hier erg veel vraag naar is.

Het weekend wordt op zondag 18 februari afgesloten met mijn persoonlijk favoriete evenement, nl. Festival Unlimited. Een gratis interactief funfestival voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Tussen 11 en 13 uur zijn er diverse workshops op gebied van muziek, theater, sport enz. Om 13 uur gaat het licht uit, de feestverlichting aan en is het tot 16 uur groot feest met optredens van artiesten en meet&greets met sterren van GTST. Dit evenement drijft op de energie van de vele vrijwilligers die hier vele uren tijd insteken, maar de dankbaarheid en het plezier dat je hier voor terug krijgt van de bezoekers, laat je dat in een mum van tijd vergeten!

Helaas is het erg moeilijk om voor deze doelgroep fondsen te werven en daarom hebben we last-minute nog een crowdfundactie in de vorm van een Valentijnsloterij opgezet om de laatste fondsen binnen te halen. Het idee is simpel: We verkopen 100 loten van 50 euro en er worden 10 mooie prijzen verloot zoals Vip-tafels voor het optreden van Tino Martin, Vip-tafel voor A Walk in the Park, een optreden van ondergetekende, etentjes, sieraden en een schilderij van Stephan Evenblij. De trekking is Valentijnsdag om 16.00 uur vanuit de Meatpoint en je kan nog loten bestellen via www.festivalunlimited.nl/valentijnsloterij. Je steunt dan niet alleen een heel goed doel, maar maakt ook nog eens kans om er leuke prijzen mee te winnen. Het aanbod van de prijzen is te vinden op mijn persoonlijke Facebook-pagina en op die van Festival Unlimited, dus schrijf je nog snel in!

Binnenkort meer nieuws hier over alle ontwikkelingen rondom de lokale evenementen van de Stichting Leidschendam-Voorburg Events en Festivals!

Dave Fisser orgnaniseert evenementen en is zanger

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!