Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

mainImage
Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Waan je weer helemaal in de Gouden Eeuw tijdens de zondagochtendconcerten op Hofwijck. Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar weer een bijzondere reeks concerten. In de Pronkzaal van de zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens beleef je muziekstukken in een unieke omgeving. Zondag 11 november start de reeks met een concert van het Apollo Ensemble. Elke tweede zondag van de maand zal er een concert plaatsvinden, zo ook op zondag 9 december 2018, 13 januari en 10 februari 2019.

Het Apollo Ensemble, bestaande uit Daphne Oltheten (viool) en Thomas Oltheten (fagot), spelen op zondag 11 november drie jeugdwerken van Paganini, Beethoven en Mozart. De musici worden altijd gedreven door gemeenschappelijke passie en worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken.

Zondag 9 december spelen Marion Moonen (traverso) en Kathryn Cok (klavecimbel) werken van o.a. Johann Sebastiaan Bach. Beide studeerden af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelden in binnen- en buitenland. Het Ensemble Scaramuccia speelt zondag 13 januari 2019 de werken van o.a. Vivaldi, Montanari en Valentini. Het ensemble bestaande uit Francisco Javier Lupiáñez Ruiz (barokviool en artistieke leiding), Inés Salinas Blasco (barokcello) en Patrícia Vintém (klavecimbel) werd in 2013 opgericht, met als doel om vergeten kamermuziek-juwelen uit de Barok weer voor het voetlicht te brengen.

Latijns-Amerikaans muziek uit Chili, Argentinië, Cuba en Peru zullen de Pronkzaal vullen tijdens het concert van Ino Kruysen (zang) en Miguelángel Clerc Parada (gitaar) op zondag 10 februari 2019. De liederen in de beste volkstraditie, vermengd met invloeden van andere muziekstijlen, vertellen in een rijke beeldspraak over alle kleuren van het bestaan. Ino brengt ze op indrukwekkende wijze en wordt daarbij begeleid door Miguelángel.

De zondagochtendconcerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur.  Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad