Voorburg Jazz Culinair gaat op voor vierde editie

mainImage
Voorburg Jazz Culinair gaat op voor vierde editie

Voorburg Jazz Culinair gaat op voor vierde festivaleditie Het culinaire jazzfestival Voorburg Jazz Culinair is klaar voor wederom drie dagen vol culinaire en muzikale hoogstandjes. In het weekeinde van 29-30 en 1 julii gaat het gratis festival op voor de vierde editie aan de Van Schagenstraat in het Voorburgse Huygenskwartier.

Initiatiefnemer 'Stichting Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg' ziet het festival als één van de hoogtepunten van het ruime aanbod van evenementen dat Voorburg tegenwoordig kent. Dit jaar staat er weer een hele fraaie programmering klaar, met voor het eerst een tweede podium aan de kant van de Herenstraat (Hoogvliet Stage). Het hoofdpodium (Swinckels Stage) staat als vanouds op de hoek Parkweg/Van Schagenstraat. Op de zaterdag zullen ook op verschillende locaties in de Herenstraat jazzmusici hun muziek laten horen. Zie voor het totale programma vooral ook www.voorburgjazzculinair.nl.

Top of the bill dit jaar is hoogstwaarschijnlijk Michael Varekamp die met zijn kwintet een vlammende tribute aan Dizzy Gillespie zal spelen. Verder zien we zaterdagavond de Wouter Kiers Band (met de Leidschendamse topgitarist Toine Scholten) als feestelijke afsluiter. Ook blues & roots worden niet vergeten met Jean Paul Rena en Gumbo & The Monk. Zondag wordt afgesloten door RED, met de Voorburgse trompettiste Ellister van der Molen, het kwartet bracht onlangs een zeer goed ontvangen CD uit.
' Uiteindelijk zullen ruim 15 bands op het festival spelen verdeeld over 3 dagen en de verschillende podia ', zo vertelt Robbert H. Reijenga die met zijn bureau Evenemento verantwoordelijk is voor de muzikale programmering en in zeer nauwe samenwerking met het Ondernemersfonds Huygenskwartier medeorganisator is van het festival.

Het festival zal ook dit jaar weer gepresenteerd worden door Paul Beijerling, de Voorburgse jazzkenner bij uitstek. Ook culinair is het programma compleet. Van oesters tot pasta en van culinaire wraps en flammkuchen tot superbiefstukken. Het is allemaal te krijgen tegen zeer redelijke prijzen. En tijdens Voorburg Jazz Culinair kunnen bezoekers gerust een glas wijn bestellen, want de deelnemende restaurants zorgen voor wijnen van topniveau. De 10 deelnemende bedrijven die samen zeven culinaire paviljoens bestieren zijn allen zijn afkomstig uit het Huygenskwartier Voorburg.

Het gratis festival, een initiatief van het Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg, wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur gestart en rond 17.45 geopend door wethouder Astrid van Eekelen en zal doorgaan tot zondagavond 19.00 uur op het podium aan de Van Schagenstraat. Daarna is er vanaf 20.00 uur de vrij toegankelijke afterparty met jamsessie in Café het Torentje.

Programma en alle informatie over horeca en sponsors is terug te vinden op http://www.voorburgjazzculinair.nl


Foto: Digitaal Dagblad