Programma voorstellingen in theater Ludens

mainImage
Programma voorstellingen in theater Ludens

Bijgaand een overzicht van de voorstellingen in theater Ludens in de week van 21 tot en met ptember 2018.

Vrijdag 21 september 2018

Cabaret / Soundos / Niets te verliezen

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18,00Ik wacht haar in de coulissen op. Afgemat maar dampend van de adrenaline neemt raspaard Soundos haar applaus in ontvangst en loopt het podium af. Ze is een innig door mij bewonderde collega en ik zie haar als mijn gedroomde opvolger. Als ik een Louis Davids-ring te vergeven hád, had Soundos die al lang gekregen. Ik kijk haar diep in haar fonkelende hertenogen en durf het haar eindelijk te vragen: ‘Soundos, je stelt je zo kwetsbaar op. Hoe doe je dat?’

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach.

Cabaretier Soundos El Ahmadi is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Na de theatervoorstellingen Soundos Aangenaam, Er is geen Plan B en Geboren Met Ervaring staat ze nu met Niets te verliezen op de planken!

Zaterdag 22 september 2018      

Muzikaal cabaret / Paul de Munnink / Goed jaar (try out)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18,00

Na zijn alom geprezen solodebuut “Nieuw” komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma ”Goed Jaar”. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met “Nieuw” is ingeslagen.

Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater.

Wat ligt er achter de volgende hoek? Wat verbergt dat bos daar in de verte?

Neem ik genoegen met wie ik werd, of kijk ik wat er nog meer te worden valt?

Ben ik nu eindelijk eens de meneer, die men mij steeds vaker noemt?

Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden. Na jaren van grote producties vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt Paul samen met een van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus u kunt er zeker van zijn dat u muzikaal niets te kort komt.

Zondag 23 september 2018

Jeugdvoorstelling / de Vliegende Koffer / Het geheim van professor Sambabal (theater met poppen) 4+

Aanvangstijd: 14.00 uur

Toegangsprijs: € 9,50 / familieticket € 8,00 (zie voorwaarden op de website)Prinses Kaat wil naar school maar dat mag niet van haar moeder de koningin. Daarom komt een professor Kaat lesgeven. De professor heeft een dodo, een terrarium en een gevaarlijk uitvinding waar Kaat niet aan mag komen... De lakei Albrecht van Walgenstein is jaloers op de professor en is niet bepaald goedschiks

Dag en datum: dinsdag 25 september 2018   

Lunchconcert / The Guitar Connection

Aanvangstijd: 12.30 uur

Toegangsprijs: € 8,00Wanneer je vraagt waar de meeste gitaarmuziek vandaan komt, zal menig persoon de vraag beantwoorden met Spanje.  Italië heeft echter minstens net zoal een rijke gitaargeschiedenis. In Connecting  Italian Music leggen we de connectie tussen de opera en de filmmuziek aan de hand van werken van de grootste (gitaar)componisten van Italië. Laat u meenemen in deze prachtige beeldende werken door de geschiedenis van de Italiaanse muziek. The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Ons duo bestaat uit Ger Oosterhaven en Daniãl Antonie. We zijn beide afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam waar we klassiek gitaar hebben gestudeerd bij Lex Eisenhardt. Inmiddels hebben we flink wat concerten mogen geven waaronder in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Daarnaast staan we geprogrammeerd in de gitaarsalon (2018) en speelden we op het gitaarfestival van Enkhuizen.

De ‘lunch’ in lunchconcerten.

De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. Zoals gewoonlijk kunt u bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.

Wilt u tijdig weten wie er speelt? Stuur een email naar [email protected] en wij houden u op de hoogte.

Dinsdag 25 september 2018       

Cinema + / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / VS-Verenigd Koninkrijk / 2017

Aanvangstijd: 20.00 uur

Toegangsprijs: € 8,00 (met Pas Bibliotheek a d Vliet (€ 7,00)Komedie van Martin McDonagh.

Met o.a. Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell.

Moeder van vermoorde en verkrachte tiener kan het niet verkroppen dat er één jaar na dato nog steeds geen dader is opgepakt en besluit de lokale sheriff onder druk te zetten. Three Billboards voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden.

VPRO Cinema (★★★★★) 'Komisch en tragisch tegelijk'
The Guardian (★★★★★) 'IJzersterke performance van Frances McDormand'
The Telegraph (★★★★★) 'Intens acteerwerk en een virtuoos scenario'
De Filmkrant (★★★★) 'Sam Rockwell is de onverwachte ster'

Wij willen u de beste films zo snel mogelijk laten zien. Daarom programmeren wij onze films niet te ver vooruit. Zo blijven wij actueel in ons aanbod.

 Wanneer weet u welke film er vanavond draait?

U kunt vanaf 4 weken vóór de vertoning van vanavond zien welke film er vanavond vertoond wordt op onze website.

Naar de film? Laat u rijden!

Bent u niet in staat zelfstandig naar de film in het theater te komen?

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kunt u busvervoer naar de film regelen.

Naar de matineefilm toe? Woej-leden kunnen gebruik maken van het Particulier Vervoer. Belt u met 070-3175634.

Voor de avondfilms stelt Woej voor € 2,50 per persoon busvervoer ter beschikking. Woej haalt u thuis op, brengt u naar de film en daarna weer thuis. Wilt u hiervan gebruikmaken, belt u dan uiterlijk één dag voor de filmvoorstelling naar Woej (070-3863113).  Het aantal plaatsen voor het vervoer is beperkt. Reserveert u dus zo spoedig mogelijk.

Met dit aanbod willen Theater Ludens, Woej en de Bibliotheek aan de Vliet films in de avonduren meer toegankelijk te maken voor wie niet zelfstandig de deur uit kan of wil. Wij willen u dit seizoen een nog beter en actueler aanbod voorschotelen. Theater Ludens breidt uit naar Filmhuisfilms, klassiekers en Franse cinema.

Bent u filmliefhebber?  Koop een filmbundel!
Koop dan aan onze kassa de Filmbundel. Voor slechts €35,00 kunt u zes films naar keuze bezoeken. Daar betaalt u normaal €42,00 voor. Een leuk voordeeltje van ons voor u.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 27 september 2018 

Cabaret / Purper / Purper’s passie (try out)

Aanvangstijd: 14.30 en 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,00 (met cultuurkaart € 16,00)

Alleen in de middag geldt cultuurkkaart prijs

 

In ‘PURPER’s Passie’ vraagt theatergroep PURPER zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat.

 

En dat is dan ook precies wat PURPER in ‘PURPER’S Passie’ doet. Frans Mulder en Erik Brey, de PURPERS van het eerste uur, en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi talent Diederick Ensink, zullen samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen in ‘PURPER’S Passie’ met een gezonde dosis zelfspot op zoek gaan naar hun eigen passie.

 

De wisselende samenstelling van PURPER maakt dat de groep het publiek steeds opnieuw weet te verrassen en verbazen. Niet gek dus dat we extra blij zijn met de komst van Anne van Veen. Zij zal, al is het alleen al door de prachtige teksten die zij schrijft, PURPER ongetwijfeld een verrassende nieuwe impuls geven.

PURPER, een begrip in de Nederlandse theaterwereld, heeft een vaste plek in het collectief geheugen van het publiek. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Vorig seizoen door pers en publiek herontdekt én tot grote vreugde van de groep, ook door grote groepen jongeren omarmd.

‘PURPER’S Passie’: een ‘must see’ voor iedereen.

Zet deze voorstelling maar gauw op je bucketlist!


Foto: Digitaal Dagblad