Programma theater Ludens

mainImage
Programma theater Ludens

Zaterdag 5 januari 2019                           UITVERKOCHT

Concert / Jim van der Zee / The Voice, The Guitar & The Piano

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,50

“Muziek houdt van jou” zeiden publiek en jury over Jim en zijn uitzonderlijk diepe, warme stem.

Als kleine jongen wist hij dat hij muzikant wilde worden. Naast zingen leerde hij gitaar, piano en mondharmonica spelen op het conservatorium van Amsterdam.

Twee jaar geleden werd hij ontdekt door zijn personal manager Basja Chanowski en met steun van zangeres Anouk won hij overtuigend The Voice of Holland 2018.

Zijn eerste album werd gereleased op 30 maart 2018.

Samen met meesterpianist Reinout Douma (o.a. Janne Schra, Noordpool Orkest, Jochem Myjer) doet hij nu een theatertournee waarin hij zijn liefde voor soul, jazz en folk deelt.

Naast de covers waarmee hij op televisie tienen scoorde, komt hij met nieuwe songs. Geniet van Jims rust en unieke sound!

Zondag 6 januari 2019

Jeugdvoorstelling / Poppentheater Fatsnerran / De Noordwachter 4+

Aanvangstijd: 14.00 uur

Toegangsprijs: € 9,50

 

Een voorstelling over de maan en de sterren, over verantwoordelijk zijn en

verantwoordelijkheid nemen; actie en reactie en de gevolgen van een vergeten afspraak. Kijk de maan schijnt door de bomen! Maar het is overdag, geen nacht!

Toch staat de maan aan de helderblauwe hemel.

Heb je dat wel eens gezien? Hoe kan dat nou?

Dat komt door de Noordwachter. Hij is weer eens iets vergeten!

Dat heb je er van als je met je hoofd in de wolken leeft.

Dan moet je op pad om het terug te draaien.

Zo staat het in de sterren, krijg je problemen met de Grote beer en ruilen Castor en Pollux.

 

Dinsdag 8 januari 2019    

Genre: Lunchconcert

Artiest/gezelschap: Eke Simons en Sonja Volten

Aanvangstijd: 12.30 uur

Toegangsprijs: € 8,00

Brexit programma "Parting is such sweet sorrow": sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons

Met de aankomende Brexit leek het ons gepast een programma te maken waarin de muzikale rijkdom van Europa gevierd wordt. In de eerste helft betonen we daarbij de Engelse kant, de tweede helft de kant van ‘het continent’. Zo hoort met zelfs in een volledig Engelse helft, wat een wederzijdse invloed er al eeuwen bestaat. Daarna nemen we u aan de hand van een paar grote componisten mee langs verscheidene landen op het continent. Met een weemoedige ondertoon, want het afscheid nemen valt ons zwaar.

Met muziek van o.a.: Mozart, Schubert, Elgar, Williams, Debussy en Sibelius

Sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons zijn musici die in heel Europa werkzaam zijn. Zo geven zij dit seizoen recitals in o.a. Italië, Engeland, Duitsland en Cyprus. Sonja was onlangs te horen in de opera Hamlet van Opera2Day en Eke speelde op festivals waaronder November Music en Wonderfeel.

Lunchconcerten in Ludens: bijzonder, speciaal en muzikaal… daar wordt u blij van!

De lunchconcerten op de dinsdag zijn niet meer weg te denken. Al vele jaren worden ze bezocht en beluisterd door vele liefhebbers van mooie muziek. Natuurlijk denken sommigen mensen bij lunchconcerten vaak aan saaie of zware muziek van reeds lang overleden componisten. Maar niets van dit alles. Programmeur Paul Q van der Burg laat het woord ‘klassiek’ bij de lunchconcerten bewust weg.

“Natuurlijk is er een klassieke rode draad te horen in de concerten, maar dan wel vaak op een eigentijdse, vernieuwende wijze. We gaan dan ook altijd op zoek naar professionele musici die iets extra’s brengen. De concerten zijn dan ook meer dan muziek alleen, het moet een beleving zijn”, aldus Paul Q die het derde jaar als programmeur van de concerten ingaat.

De programmering is bij het maken van de jaarbrochure nog niet bekend, maar dat is onvermijdelijk bij deze jonge professionele musici.  “Wil ik op deze voet doorgaan met programmeren, dus vernieuwende en verrassende concerten, dan moet je een beetje geduld hebben. Vaak experimenteren de musici nog en komen ze tot iets moois, en dan denk je van die moeten we hebben, daar wordt ons publiek vrolijk van.” Natuurlijk verschijnt het programma tijdig op de website.

De ‘lunch’ in lunchconcerten.

De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. Zoals gewoonlijk kunt u bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.

 

Wilt u tijdig weten wie er speelt? Stuur een email naar [email protected] en wij houden u op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad