Programma Theater Ludens

mainImage
Programma Theater Ludens

De voorstellingen in de week van dinsdag 27 november tot en met zondag 2 december 2018 van theater Ludens.

Dag en datum: dinsdag 27 november 2018    

Genre: Lunchconcert

Artiest/gezelschap: Silvan de Smit en Jason Daskalakis

Aanvangstijd: 12.30 uur

Toegangsprijs: € 8,00

Het ambitieuze klassieke gitaarduo bestaande uit Silvan de Smit en Iasonas

Daskalakis heeft een passie voor optreden. Dit is tevens waarom zij ook met veel plezier uitkijken naar het concert in Theater Ludens op 27 november 2018. De twee gitaristen hebben van jongs af aan een obsessie met het instrument. Zo nieuwsgierig als vroeger zijn zij nog steeds.

Deze gedeelde passie bracht al snel een sterke muzikale connectie in het duo-spel. Gitaarmuziek is een brede term. Zelfs bij klassiek gitaar is de keus aan genres zeer divers. Hier dus de gelegenheid om mooi inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden van het instrument.  Het duo zal in dit concert Zuid-Amerikaanse muziek uitvoeren naast werken van D. Scarlatti en eigen composities van Iasonas.

 

Dinsdag 27 november 2018        

Cinema + / The Phantom Thread (Verenigde Staten 2018)

Aanvangstijd: 20.00 uur

Toegangsprijs: € 8,00

 

Drama van Paul Thomas Anderson.

Met o.a. Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps en Lesley Manville.

 

Alweer een film over obsessie van de zelf ook nogal obsessieve regisseur PT Anderson (There Will Be Blood, The Master), met in de hoofdrol de ook behoorlijk obsessieve acteur Daniel Day-Lewis. Ondanks al die obsessie is Phantom Thread toch een buitengewoon subtiele en soepele vertelling geworden. Over de grillige liefde tussen de beroemde Britse modeontwerper Reynolds Woodcock en diens model Alma (de eerste grote rol van de Luxemburgse actrice Vicky Krieps, die opvallend makkelijk overeind blijft tegen Day-Lewis).

Genomineerd voor zes Oscars. Onder meer voor de zestigjarige Day-Lewis, die al tijdens de montage van Phantom Thread aankondigde dat dit zijn laatste filmrol was.

Naar de film? Laat u rijden!

Bent u niet in staat zelfstandig naar de film in het theater te komen?

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kunt u busvervoer naar de film regelen.

Naar de matineefilm toe? Woej-leden kunnen gebruik maken van het Particulier Vervoer. Belt u met 070-3175634.

Voor de avondfilms stelt Woej voor € 2,50 per persoon busvervoer ter beschikking. Woej haalt u thuis op, brengt u naar de film en daarna weer thuis. Wilt u hiervan gebruikmaken, belt u dan uiterlijk één dag voor de filmvoorstelling naar Woej (070-3863113).  Het aantal plaatsen voor het vervoer is beperkt. Reserveert u dus zo spoedig mogelijk.

Met dit aanbod willen Theater Ludens, Woej en de Bibliotheek aan de Vliet films in de avonduren meer toegankelijk te maken voor wie niet zelfstandig de deur uit kan of wil.

Wij willen u dit seizoen een nog beter en actueler aanbod voorschotelen. Theater Ludens breidt uit naar Filmhuisfilms, klassiekers en Franse cinema.

Bent u filmliefhebber?  Koop een filmbundel!
Koop dan aan onze kassa de Filmbundel. Voor slechts €35,00 kunt u zes films naar keuze bezoeken. Daar betaalt u normaal €42,00 voor. Een leuk voordeeltje van ons voor u.

Woensdag 28 en Donderdag 29 november 2018

Cabaret / Lenette van Dongen / Paradijskleier

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,00

 

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.

overvloedpassieonvoorwaardelijkeliefdeIKverderhogerbeterdoelenstellendroombaanZITultiemerelatiesOPintensebelevinginzichthechtefamlilieDEwaardevolleBANK

vriendschappengeweldigeMETkinderenidealepartneradembenemendenatuur

EENwandelingbergenzeezonzeilenZAKgezondheidbalansblijeiCHIPSYogadetox verantwoordkokenENmeditatieperfecteconditiestiltewarmteplezierVOELvoldoeninggelukMEonvoorwaardelijkeliefdeKNUTovervloedsamenvoldaanbereikperfectie

 

Vrijdag 30 november 2018          

Concert / CaboCubaJazz met Dina Medina / Perlas del Amor

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,50

 

Liefde en muziek zijn de twee vleugels van de menselijke ziel is een bekend gezegde. Al zolang de liefde bestaat, wordt ze bezongen. Parels van liefdesliederen, van donker verdriet, van liefde voor je kinderen, van ontbrekende liefde, van liefde die wegtrekt en dan weer terugkomt, van de zoete nasmaak van kalverliefde, van een liefde die taai is en blijft.

De bevallige en in onze streken neergestreken parels, waaronder de beste stem van Kaapverdië Dina Medina en de Colombiaanse sterzanger Alberto Caicedo, bezingen de liefde die hen verbindt met Kaapverdië, met Cuba, en met nog veel

 

 

 

 

 

Verder. Samen met de rauw-swingende muziek van de rasmuzikanten van het internationaal gelauwerde CaboCubaJazz “misschien wel de perfecte versmelting” (mixedworldmusic.com).

Dina Medina won in 2012 de Cabo Verde Music Award voor beste zangeres van Kaapverdië. CaboCubaJazz is een internationaal hooggeprezen formatie met een unieke sound, die Afrika en Latijns-Amerika verbindt. Een bijzonder concert vol warme klanken en gevoelens.

Perlas del Amor is de opvolger van het succesvolle Perles d’amour waarin Afrikaanse zangeressen de liefde van hun continent bezongen. Perlas del Amor gaat de grote zee over, van Kaapverdië naar Cuba. Met bijzonder swingende liedjes van en over liefde. CaboCubaJazz stond op grote festivals over de hele wereld. In Nederland onder andere op North Sea Jazz (2017), Borneo Jazz, Havana Jazz Festival (Cuba) en trad onder andere op in Canada, Maleisië, Duitsland, Finland, Noorwegen, Thailand, Oostenrijk, Luxemburg en Israël

 

Fotograaf: Eric van Nieuwland

Land: Kaapverdië, Cuba, Duitsland , Puerto Rico, Venezuela, Colombia, Spanje

Cast: Dina Medina zang – Kaapverdië, Carlos Matos piano – Kaapverdië, Nils Fischer percussie – Duitsland, Yerman Aponte bas – Venezuela, Armando Vidal drums/zang – Cuba, (kwintetbezetting) Alberto Caicedo zang,  - Colombia

Pablo Martínez trombone, - Spanje Joe Rivera trompet - Puerto Rico

Creative: Nils Fischer, Carlos Matos, Marcel van Zijl

 

Zaterdag 1 december 2018

Cabaret / de Partizanen / Het leven an sich (try out)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18,00

 

Lieve Partizaniër/beste geïnteresseerde,

Op het moment van schrijven duurt het nog een jaar voordat u naar dit optreden kunt gaan kijken. In een jaar kan veel gebeuren. En wij houden niet van valse beloftes.

We houden het dus kort.

Belofte 1: Het wordt geen voorstelling over hoe het is om voor het eerst vader te zijn. Dat lijkt gezien ons beider privélevens op zo’n korte termijn geen haalbare kaart.

Dat is dus alvast een hele geruststelling.

Belofte 2: Wij gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen om u te verbazen, te verwarren, te ontroeren en heel hard te laten lachen.

Wij zullen u kortom op geheel Partizaanse wijze kennis laten maken met: het leven an sich.

We zien u graag!

Thomas en Merijn

 

Zondag 2 december 2018

Jeugdvoorstelling 4+ (toneel) / Heer Otto / Ridder Florian

Aanvangstijd: 14.00 uur

Toegangsprijs: € 9,50

Een voorstelling over bang zijn voor van alles en toch de moed hebben om te proberen. Ridder Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte alleen al staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?

‘Ridder Florian’, een humoristische muzikale voorstelling om bij te giebelen en griezelen. Gebaseerd op de Ridder Florian prentenboeken van Marjet Huiberts & Philip Hopman van Gottmers Uitgevers Groep. Met aanstekelijke liedjes van Anke Timmer & Esmay Usmany.

 Zondag 2 december

Cabaret / Karin Bloemen en band / Souvenirs / LEESVOORSTELLING

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs € 15,00

 In de loop van de tijd verzamel je van alles: foto’s van bijzondere momenten, mooie en minder mooie herinneringen, kampeerspullen die je allang niet meer gebruikt, etc, etc… Na verloop van tijd is je huis en je hoofd zo vol, dat het hoog tijd wordt eens goed op te ruimen. In ‘Souvenirs’ voegt Bloemen de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit. Dat doet ze ook heel letterlijk, want er zal elke avond onder het publiek een aantal persoonlijke items van Karin verloot worden (een jurk, schoenen, een tent…).

Natuurlijk is ‘Souvenirs’ weer een ouderwets rijke Bloemen show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Kortom, een avondje theater dat ongetwijfeld een mooie herinnering zal vormen, die het publiek als dierbaar souvenir mee naar huis neemt.


Foto: Digitaal Dagblad