Programma Theater Ludens

mainImage
Programma Theater Ludens

Zaterdag 27 oktober 2018

Cabaret / Katinka Polderman / Polderman draagt een steentje bij

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18,00

Onverstoorbaar, gortdroog, licht absurdistisch, hilarisch en ontroerend

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar.

Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid.

Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”

Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

Dag en datum: dinsdag 30 oktober 2019        

Lunchconcert / Serenatella

Aanvangstijd: 12.30 uur

Toegangsprijs: € 8,00

 

Alessandra Serena; zang, accordeon en Nelleke ter Berg; gitaar, zang.

De sprankelende zang, het kunstige gitaarspel en de levendige presentatie maken dat het publiek van Serenatella zich waant in de koesterende zon en het weelderige landschap van het land waar de citroenen bloeien.  Het repertoire van Italiaanse volksmuziek in eigen arrangementen is nu aangevuld met een aantal klassieke stukken die geïnspireerd zijn op die volksmelodieën. Het slotgebed uit de Desdemona aria van Rossini en daaropvolgend die zelfde melodie met virtuoze variaties van gitaarcomponist Giuliani, bijvoorbeeld, en liederen van Donizetti en Paolo Tosti. In dit unieke programma komen zelfs drie verschillende gitaren aan bod: de 19e eeuwse-, de ‘gewone’ moderne- en de octaafgitaar, die als een mandoline klinkt (maar dan nog mooier).

 

Lunchconcerten in Ludens: bijzonder, speciaal en muzikaal… daar wordt u blij van!

Alessandra Serena; zang, accordeon en Nelleke ter Berg; gitaar, zang.

De sprankelende zang, het kunstige gitaarspel en de levendige presentatie maken dat het publiek van Serenatella zich waant in de koesterende zon en het weelderige landschap van het land waar de citroenen bloeien. Het repertoire van Italiaanse volksmuziek in eigen arrangementen is nu aangevuld met een aantal klassieke stukken die geïnspireerd zijn op die volksmelodieën. Het slotgebed uit de Desdemona aria van Rossini en daaropvolgend die zelfde melodie met virtuoze variaties van gitaarcomponist Giuliani, bijvoorbeeld, en liederen van Donizetti en

Paolo Tosti. In dit unieke programma komen zelfs drie verschillende gitaren aan bod: de 19e eeuwse-, de ‘gewone’ moderne- en de octaafgitaar, die als een mandoline klinkt (maar dan nog mooier).

De ‘lunch’ in lunchconcerten.

De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. Zoals gewoonlijk kunt u bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een

kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.

Wilt u tijdig weten wie er speelt? Stuur een email naar [email protected] en wij houden u op de hoogte.

Dinsdag 30 oktober 2018

Cinema + / The Shape of Water / Verenigde Staten/Canada 2017.

Aanvangstijd: 20.00 uur

Toegangsprijs: € 8,00 (bibliotheekleden €7,00)

Fantasy van Guillermo del Toro.

Met o.a. Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Octavia Spencer.

Wonderschoon, maar vilein sprookje van de Mexicaanse horrormeister Del Toro speelt zich af in de jaren vijftig in een geheim legercomplex. Daar houdt de FBI een Zuid-Amerikaans waterwezen gevangen en onderwerpt het aan wrede testen. Parallellen met het Mexico-bashen door Trump liggen voor de hand en zijn ook zo bedoeld door de Mexicaan Del Toro. Maar The Shape of Water is veel meer romantisch drama dan politiek pamflet. Want Del Toro zoomt in op de ontluikende liefde tussen schoonmaakster Elisa (Hawkins) en het waterwezen (gespeeld door slangenmens Doug Jones).

Genomineerd voor 13 (!) Oscars.

Wij willen u de beste films zo snel mogelijk laten zien. Daarom programmeren wij onze films niet te ver vooruit. Zo blijven wij actueel in ons aanbod.

Wanneer weet u welke film er vanavond draait?

U kunt vanaf 4 weken vóór de vertoning van vanavond zien welke film er vanavond vertoond wordt op onze website.

Naar de film? Laat u rijden!

Bent u niet in staat zelfstandig naar de film in het theater te komen?

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kunt u busvervoer naar de film regelen.

Naar de matineefilm toe? Woej-leden kunnen gebruik maken van het Particulier Vervoer. Belt u met 070-3175634.

Voor de avondfilms stelt Woej voor € 2,50 per persoon busvervoer ter beschikking. Woej haalt u thuis op, brengt u naar de film en daarna weer thuis. Wilt u hiervan gebruikmaken, belt u dan uiterlijk één dag voor de filmvoorstelling naar

Woej (070-3863113).  Het aantal plaatsen voor het vervoer is beperkt. Reserveert u dus zo spoedig mogelijk.

Met dit aanbod willen Theater Ludens, Woej en de Bibliotheek aan de Vliet films in de avonduren meer toegankelijk te maken voor wie niet zelfstandig de deur uit kan of wil.

Wij willen u dit seizoen een nog beter en actueler aanbod voorschotelen. Theater Ludens breidt uit naar Filmhuisfilms, klassiekers en Franse cinema.

Bent u filmliefhebber?  Koop een filmbundel!
Koop dan aan onze kassa de Filmbundel. Voor slechts €35,00 kunt u zes films naar keuze bezoeken. Daar betaalt u normaal €42,00 voor. Een leuk voordeeltje van ons voor u.

Vrijdag 2 november 2018

Concert / Lakshmi – Adem (try out)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,50

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater.

“Ik ben ervan overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem” - Eric Corton

De voorstelling LAKSHMI - ADEM is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.

Ze is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt.

Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden.

In samenwerking met regisseur Vincent van den Elshout maakt zij een voorstelling waar ze het publiek een complete experience geeft wat muzikaal en visueel een onuitwisbare indruk maakt.

Zaterdag 3 november 2018

Cabaret / René van Meurs / Ik beloof niks (try out)           

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 19,00

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt waar hij jullie vanavond heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij vanavond ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo’n avond tenslotte samen, nietwaar?

In principe was hij van plan om vanavond exact te doen wat je van een heerlijk avondje cabaretteketet zou mogen verwachten. Het wordt tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen. Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte.

Zondag 4 november 2018

Jeugdvoorstelling (muzikale voorstelling) 6+ / Eva van den Bosch / Loena’s Sterrenwacht

Aanvangstijd: 14.00 uur

Toegangsprijs: € 9,50

 Als het bijna donker is en je de sterren kunt zien flonkeren, wandelt Loena door de stille, slaperige stad. Eén voor één steekt ze de lampen aan.

Ze ziet de schaduwen van de mensen in hun warme huizen, gezellig en vrolijk ziet dat eruit. Loena verzint er haar eigen verhalen bij.

Kijk, daar heb je bijvoorbeeld de jonge schrijver, hij zit voorovergebogen over zijn boek. Wat zou hij voor verhaal bedenken?

De schaduw van de jonge man maakt zich los en zweeft naar haar toe. En ineens heeft ze hem in haar handen, hij vertelt haar zijn verhaal.

En zo ontmoet Loena elke nacht de schaduw van een bijzonder iemand. Ze neemt al haar nachtvrienden mee in haar tas, die steeds voller wordt. Tot op zekere nacht de hele bende een geweldige, lange, vrolijke parade van figuren wordt, die door de stad trekt.

Loena’s sterrennacht is een ode aan de fantasie. Een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. Een verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, een filmcamera en vooral: met prachtige muziek en liedjes. Deze muzikale voorstelling is een vrolijke belevenis voor iedereen vanaf 6 jaar.

In de wondere wereld van Loena wil je graag verdwalen...

 Bron: Theater Ludens

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl.

De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 


Foto: Digitaal Dagblad