Opening vaarseizoen belooft spektakel

mainImage
Opening vaarseizoen belooft spektakel

April staat als eerste volle lentemaand in het teken van het zomerseizoen. De gemeente wisselt de site Winter aan de Vliet voor Zomer aan de Vliet. De erfgoedpartners pakken fors uit met de presentatie van hun programma Schatten aan de Vliet. In veel toespraken, visies en workshops wordt de Vliet benoemd als blauwe verbinding tussen de verschillende kernen van Leidschendam-Voorburg.

Sinds de verruiming in 2010 van de sluistijden organiseert de Samenwerkende Watersport Leidschendam—Voorburg de opening van het Vaarseizoen. Elk jaar wordt gezocht naar een thema. Vaak is dat een nieuwe voorziening aan het water. Dit jaar is als thema gekozen “De Hollandse Plassen”. Dat lijkt ver van het bed maar is dat niet. Met Vlietland is de gemeente onderdeel van het Hollands-Utrechts Plassenberaad en de ondernemers aan het water zijn verenigd in het Ondernemersplatform Hollandse Plassen.

,,Op 21 april 2018 vieren wij dan ook het merk Hollandse Plassen'', aldus de organisatie. ,,We doen dat niet alleen. Eind maart zijn uitnodigingen uitgegaan naar gemeentebesturen, de wijkverenigingen en via de pers zijn er al diverse publicaties geweest. De bedoeling is dan ook dat ook niet uitgesproken watersporters mee gaan doen want gelet op het motto “Kijken naar Watersport is ook Watersport” is iedereen eigenlijk een watersporter''.

Het programma voor zaterdag 21 april 2018 luidt als volgt


  • 11.00 uur        verzamelen bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan te Voorschoten (halte Kniplaan, bus 45/46);

  • 12.00 uur        vertrek naar Leidschendam;

  • 13.00 uur        aankomst houtzaagmolen “De Salamander” met een programma aldaar;

  • 14.00 uur        vertrek naar Huygenshaven Voorburg;

  • 15.00 uur        afsluitende activiteiten met borrel en hapje.


De opening Vaarseizoen wordt georganiseerd op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg en mogelijk gemaakt door Ad Spek Jachtbouw, WSV Vlietland, WV Leidschendam en Omstreken, Scouting Hubertus Brandaan, botenstalling Warmenhoven, houtzaagmolen De Salamander, restaurant Bernard, ijssalon Fanielje en vele, vele particuliere deelnemers.

,,Op zaterdag 21 april bent u dus van harte uitgenodigd. Wij zorgen voor de schepen, u voor het mooie weer....'', besluit de organisatie.

 


Foto: Digitaal Dagblad