'Meat Point' leeft weer op alle fronten

mainImage
'Meat Point' leeft weer op alle fronten

Manager Chris Glas is samen met zijn collega Marloes Duivenvoorden en chefkok Robert van Dijk druk bezig om het restaurant Meat Point in de Herenstraat nieuw leven in te blazen. Zo is er inmiddels een nieuwe menukaart, staat er voor ‘Kaarsjesavond’ op 24 december een ‘’event’ gepland met  zanger Dave Fisser en is Meat Point als één van de weinige restaurants in de Herenstraat op Eerste Kerstdag geopend. Kortom, een goede zaak voor het Huygenskwartier en er is respect voor de (jonge) ondernemers. Voorburgs Dagblad ging daarom eens poolshoogte nemen.

Onze culinair journaliste Monique Brus had zodoende de eer om de nieuwe menukaart  te ervaren. ,,Ik vind het interieur bijzonder gezellig en smaakvol’’, zegt Monique. ,,Ze hebben hier dan ook smaak voor inrichting en harmonie. Belangrijk is wel dat je een stukje privacy hebt tijdens het eten. Ik houd niet van restaurants waar je te dicht op elkaar zit. Je bent tenslotte een avondje uit of je gaat met een zakenrelatie dineren’’.

Uitdaging

In de hoek plaatsgenomen vertelt Chris Glas met enig enthousiasme zijn plannen voor de nabije toekomst. ,,We geloven in dit restaurant en concept’’, zegt hij. ,,Het is voor ons een enorme uitdaging om aan te tonen dat Meat Point kan uitgroeien tot een goed lopend restaurant. De eerste signalen zijn positief. Het gebeurt nu al regelmatig dat de avonden vol zitten. De volgende stap is dat we ook iedere dag met de lunch open gaan’’.

Keuken

Monique maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om even chefkok Robert van Dijk te ontmoeten. ,,Ik ben altijd nieuwsgierig hoe iemand in de keuken werkt en hoe de keuken er uit ziet’’, zegt Monique. Als onze culinair journaliste even later terugkomt zegt ze: ,,Die keuken is zo waanzinnig schoon. Dat heb ik zelden meegemaakt. Deze man heeft daarbij ook een heldere visie hoe hij de gerechten samenstelt’’.

,,We hebben dan ook de lekkerste vleesgerechten van Voorburg’’, zegt Chris, die daarmee doelt op de vleesproducten uit de zogenaamde Dry-Aged klimaatkast waarin ze koel worden gehouden. De gasten kunnen hierin de vleesproducten zelf bewonderen’’.

Chris verrast Monique en haar tafelgenoot met een aantal suggesties. Zo serveert hij zijn favoriete ‘Ribfingers’ die in een Oosterse Marinade met Harissa mayonaise zijn klaargemaakt. Het tweede voorgerecht dat op tafel verschijnt is de ‘Steak Tartaar’ met een traditionele piccalilly en kwartelei. ,,Smaakvol en een beetje pittig’’, vat Monique de ‘Ribfingers’ samen. ,,De tartaar is verfrissend en is met de toast een goede combinatie. De wijnen mogen er overigens ook zijn. Deze Chardonnay is prima van smaak’’.

Hoofdgerechten

Bij de hoofdgerechten, eendeborstfilet en de entrecote, wordt door Chris de Rioja aanbevolen als rode wijn, die inderdaad uitstekend smaakt. Monique complimenteert chefkok Robert van Dijk voor het bereiden van deze hoofdgerechten. ,,Heel mals, heerlijke smaak en een juiste hoeveelheid voor twee personen’’, zegt ze. Wel hadden de borden iets warmer gemogen. Maar dat is een detail. Over details gesproken. Chris en Marloes vormen een sterk team dat goed op elkaar is ingespeeld. Ze geven het diner door hun vriendelijke benadering een persoonlijk tintje. ,,We hechten juist waarde aan de persoonlijke aandacht’’, zegt Marloes. ,,Dat maakt ons werk ook zo plezierig. We zijn graag het gezicht van Meat Point en dragen dit met enige trots uit’’.,,Zelden zo'n schone keuken gezien''. Chefkok Robert van Dijk is hier bijzonder op gesteld.

Dessert

Op het moment dat Meat Point aardig volstroom met gasten, bestellen Monique en haar partner de ‘Grand Dessert’. De proeverij van nagerechten vanaf  twee personen valt goed in de smaak. Sterker nog, dit is een fraaie afsluiting van het diner. De creatie van chefkok Robert mag er zijn. In menig sterren-restaurant zou dit zo meekunnen. ,,Een andere belangrijke conclusie is dat Meat Point betaalbare gerechten heeft’’, aldus Monique. ,,Voor nog geen vijftig euro dineer je met twee personen en heb je er een fantastisch goed glas wijn bij. Ook daarom is Meat Point in zijn huidige setting een aanwinst voor Leidschendam-Voorburg’’.

Door Bart Bakker en Monique Brus

 

 


Foto: Digitaal Dagblad