Marko Karelse: ‘Het Vliethuys-diner is een mooie traditie geworden’

mainImage
Marko Karelse: ‘Het Vliethuys-diner is een mooie traditie geworden’

Een aantal chef-koks c.q. eigenaren van restaurants uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk steunt het Vliethuys-diner van Hospice Het Vliethuys dat op donderdagavond 11 oktober oktober in Veurs Voorburg wordt gehouden. Zij zullen een gerecht het voorbereiden dat in samenwerking met de leerlingen van Veurs Voorburg wordt uitgeserveerd.

Onze redactie ging eens op bezoek bij deze chef-koks en of eigenaren van restaurants waarom zij het benefietdiner voor het goede doel ondersteunen. De opbrengst hiervan gaat in een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald van bewoners van het Vliethuys, die daartoe zelf niet in staat zijn. Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

Top-koks

Er wordt gekookt door de top-koks van restaurant Villa La Ruche, Brasserie de Koepel, restaurant Savarin, restaurant Elea en restaurant ‘Bij Erik’. Marko Karelse van Villa Ruche heeft de coordinatie in handen van het culinaire gedeelte. Onder zijn leiding worden de gerechten uitgekozen die op de menukaart komen en vervolgens door de chef-koks van de verschillende restaurants bereid.

Bundelen

,,Het blijft een bijzonder aansprekend evenement’’, zegt Marko Karelse. ,,Het Vliethuys-diner is in de loop der jaren een mooie traditie geworden waarin we onze maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Ik steek er daarom graag tijd en energie in met als hoogtepunt de avond zelf.  Door de verkoop van de tafels blijft er aan het einde van de avond een mooi bedrag voor het Hospice over’’.

Begrip

Zijn restaurant Villa La Ruche aan de Pr. Mariannelaan nummer 71  in Voorburg is daarentegen ook tot een begrip uitgegroeid. Villa La Ruche wordt gewaardeerd vanwege het innovatieve karakter, de creativiteit, visie en lef. Bovendien worden de horecaondernemers gezien als ondernemend en commercieel. Deze lovende woorden stonden in een juryrapport op het moment dat Villa Ruche door restaurantvereniging JRE Nederland gekozen tot ‘Restaurant van het Jaar’. JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor de gastronomie delen met gelijkgestemden. . ,,Ik doe mijn vak met passie’’, zegt hij. ,,Natuurlijk is het druk en is het een levenswijze geworden. Maar het is iedere dag weer een uitdaging om onze gasten een mooie avond te bezorgen. Dat gaan we ook doen op donderdagavond 11 oktober voor het Vliethuys-diner. Ook daar kijk ik weer naar uit’’.

Meer informatie is te vinden op www.villalaruche.nl

 

 


Foto: Digitaal Dagblad