Interview met culinair pionier Patrick van Zuiden (Savarin)

mainImage
Interview met culinair pionier Patrick van Zuiden (Savarin)

Gezamenlijk met de plaatselijke restauranthouders organiseert Patrick van Zuiden al een aantal jaren de culinaire Armada aan de Vliet, een rondvaart die een brug legt tussen Leidschendam- Voorburg en Rijswijk. Waar Peter Boelhouwer van DB Aktiviteiten de algehele organisatie van de Vlietdagen doet, is Van Zuiden verantwoordelijk voor de culinaire gang van zaken tijdens de Culinaire Armada aan de Vliet en Lazy Sunday Afternoon. Hij doet dit naast natuurlijk de algehele leiding over zijn restaurant, hotel en spa Savarin in Rijswijk

Een druk bestaan, hoe manage je dit allemaal?

Patrick: "Aangezien ik al zo'n 25 jaar op hoog niveau bezig in het hotel- en restaurantwezen, heb mijn ervaring mee. Als jongeling in het vak ga je natuurlijk op andere wijze om met bepaalde zaken, je reageert vaak uit enthousiasme en emotie. Nu ik wat ouder ben, heb je bijna alles al een keer meeegemaakt en kun je je meer op de grote lijnen richten, wat rust creëert. Natuurlijk heb ik ook het mooiste beroep van de wereld, dus ik manage alles met liefde voor de gasten en natuurlijk voor mijn medewerkers".

Hoe ben jij begonnen in het vak?

"In het verleden werkte ik over het algemeen in het buitenland, maar toen ik ouder werd en een meer gesetteld leven kreeg, besloot ik met mijn compagnon Savarin te kopen, zodat er meer routine in mijn dagelijkse leven kwam. En met succes mag ik daar aan toevoegen. Niet elke collega heeft de economische crisis weten te overleven. Ik ben trots op ons team dat wij er gezamenlijk voor gezorgd hebben dat wij er nog steeds als een gezond bedrijf bestaan."

Hoe ben je in de organisatie van de Armada aan de Vliet terechtgekomen?

Patrick: "Peter Boelhouwer organiseert de Vlietdagen, daar wil ik duidelijk over zijn. Op een gegeven moment kwam hij naar mij toe met de vraag of ik interesse zou hebben om hier een culinaire smaaksensatie aan toe te voegen. Natuurlijk had ik daar interesse in. Mijn gewaardeerde collega's Joey de Kruijf van Central Park by Ron Blaauw, Erik Tas van Bij Erik, Marko Karelse van Villa la Ruche en Leo van Langh van Brasserie de Koepel, Niven Kunz van Restaurant Niven en ik hebben de handen in elkaar geslagen om samen voor een hoogwaardige culinaire reis te zorgen. Wij dagen elkaar natuulijk nog steeds uit om op zo'n hoog mogelijk niveau te presteren. Dat maakt het niet alleen een heerlijk evenement, zo blijft het voor ons steeds een uitdaging om onze gasten op topniveau te laten genieten. Wij doen hiervoor onze uiterste best, nu moet alleen het weer nog meewerken".

Door Angelique Starreveld


Foto: Digitaal Dagblad