Een culinaire smaakexplosie aan de Vliet

mainImage
Een culinaire smaakexplosie aan de Vliet

Onlangs vond er wel een hele bijzondere rondvaart plaats in Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. Een culinair initiatief van Restaurant Bij Erik, Central Park by Ron Blauw, Brasserie de Koepel, Restaurant Villa de Ruche, restaurant Savarin en restaurant Niven. Deze rondvaart is georganiseerd om de Vlietdagen en de Lazy Sunday ter ondersteuning van  Resto VanHarte op 15 en 16 september een extra impuls te geven.Joey de Kruijf (Central Park by Ron Blaauw), Erik Tas (Bij Erik), Marko Karelse (Villa Ruche) en Leo van Langh (De Koepel) staan garant voor een hoge kwaliteit bij de culinaire gerechten.

De lokale restauranteigenaren Joey de Kruijf, Niven Kunz, Marko Karelse, Patrick van Zuiden, Erik Tas, Leo van Langh hebben sinds enige jaren de handen ineen geslagen om van de Vlietdagen, georganiseerd door Peter Boelhouwer van BD activiteiten, niet alleen een vlootervaring te maken, maar ook de zintuigen te prikkelen door hoogwaardige culinaire gerechten te presenteren aan de gasten.

Wat een culinaire en welkome ervaring. Heerlijke gerechten op ambachtelijke manier en sterrenniveau bereidt, met een persoonlijk tintje.

"Wij als lokale ondernemers hebben besloten om met elkaar te werken en hierdoor ook ons niveau op te liften. Je wil toch nog steeds de beste leerling van de klas zijn. Gezonde concurrentie dus, maar we hebben elkaar ook nodig", aldus Patrick van Zuiden van Restaurant, Hotel & Spa Savarin.Ook de beide burgemeesters Michel Bezuijen en Klaas Tigelaar ondersteunen de Culinaire Armada.

Aanwezig waren ook de burgemeester Klaas Tigelaar van de gemeente Leidschendam/Voorburg en burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk, te samen met wethouders Marloes Borsboom en Astrid van Eekelen. Ook zij genoten zichtbaar van de culinaire reis tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk.

Op 16 september vindt een mooi sponsorinitiatief plaats vanuit de ondernemers om Resto Van Harte in Rijswijk te ondersteunen. Resto VanHarte is ontstaan vanuit de gedachte om eenzaamheid en sociaal isolement te bestrijden en tegen te gaan door gezonde maaltijden in groepsverband tegen een kleine vergoeding aan te bieden. Niet alleen zijn de gezamenlijke maaltijden een succes, ook ontstaan er zelfs vriendschappen in  Resto Van Harte, dat inmiddels meerdere vestigingen door heel Nederland heeft. Alle reden dus om deel te nemen aan een mooi culinair weekend. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar via www.armadaaandevliet.nl

Door Angelique Starreveld

 


Foto: Digitaal Dagblad