Voorburgs Dagblad | Dit weekeinde 'Rokjesdag'

Dit weekeinde 'Rokjesdag'

mainImage
Dit weekeinde 'Rokjesdag'

Volgens de voorspellingen komt er in het weekend van 7 en 8 april  maken echt lenteweer. De temperaturen kunnen stijgen tot boven de 20 graden en de zon zal volop schijnen. Een mooi moment om nog een laatste keer naar de Ringen aan Zee te gaan, deze zijn nog tot en met donderdag 12 april te bezichtigen op het strand van Scheveningen.

Er wordt zelfs over gesproken dat we zaterdag Rokjesdag hebben, dit is de eerste dag van de lente waarbij het rokje of de korte broek aan kan.

Zaterdag is ook de aftrap van de Grondstofjutters, vanaf dan kun je elke dag een juttas lenen bij een van de strandpaviljoens en afval van het strand verzamelen. Bij inlevering van een volle juttas bij het paviljoen, krijg je koffie, taart of een ijsje als bedankje.

Zaterdag om 14:00 uur opent de Gemeente Den Haag samen met TrashUre Hunt deze eerste dag. Na afloop wordt er gezamenlijk getoast op de mooie samenwerking. Feest aan Zee ondersteunt dit initiatief en trakteert op het eerste drankje bij zowel The Shore als bij Jorplace.
Klik hier voor meer informatie over dit evenement

Kom dus zaterdag nog een laatste keer naar de Ringen aan Zee, pak een juttas mee en help mee het strand schoon te maken voor het strandseizoen echt van start gaat.

Ringen aan Zee
De Ringen aan Zee zijn begin februari opgebouwd en werden 3 maart officieel geopend door Golden Earring drummer Cesar Zuidwijk. Het iconische landschap is gemaakt ter ere van 200 jaar badplaats in Den Haag – Scheveningen. De twintig zandringen, met een rondgang van in totaal vijf kilometer, trokken de afgelopen weken veel belangstelling van publiek. Het vormde tevens het decor van allerlei activiteiten die onderdeel waren van de programmering van Feest aan Zee.

Zo finishte de City Pier Night Walk in de Ringen, betrok de Museumnacht Kids de ringen in zijn activiteiten en werd er een speciaal evenement in de Ringen georganiseerd rondom Earth Hour. Met Pasen zochten kinderen naar Paaseieren in de Ringen en ieder weekend waren er zandgezichten te zien en reuzenschelpen met verhalen te beluisteren. Kom voor 12 april dus nog een laatste keer genieten van dit iconisch landschap.  


Foto: Digitaal Dagblad