'Dineren bij kaarslicht' als statement

mainImage
'Dineren bij kaarslicht' als statement

Mag het licht uit, zong popgroep De Dijk. Ja dat mag en het moet zelfs, zeggen de organisatoren van de Nacht van de Nacht die zaterdag voor de veertiende keer wordt gehouden.

De Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben alle restaurants in Nederland opgeroepen het licht te doven en kaarsen aan te steken. In 2017 deden 73 restaurants mee, dit jaar hopen de organisatoren op honderd zaken.

Maar het gaat niet alleen om restaurants. Honderden gemeenten en bedrijven doven hun verlichting en ruim zeshonderd maatschappelijke organisaties, clubs en bedrijven organiseren zaterdag evenementen in het duister. Samen vragen ze aandacht voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder en de ,,schoonheid van de nacht”.

De restaurants die meedoen kunnen een bezoek verwachten van een van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht. Zo gaat de blinde cabaretier Vincent Bijlo op tournee langs enkele eetgelegenheden voor een licht- donker cabaret. Andere ambassadeurs zijn onder anderen Sacha de Boer, Bernice Notenboom, André Kuipers, Govert Schilling en Anita Witzier.

Vorig jaar hadden vijfhonderd activiteiten plaats, bezocht door 45.000 mensen.


Foto: Digitaal Dagblad