Cesar Zuiderwijk laat Scheveningen schudden

mainImage
Cesar Zuiderwijk laat Scheveningen schudden

Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, geeft zondagmiddag met 2000 collega's een drumconcert op het strand van Scheveningen. Hij maakte er speciaal het muziekstuk Four Horizons voor, dat twee uur duurt. Aanleiding is de viering van het tweehonderdjarig bestaan van Scheveningen als badplaats.

Iedereen met drumervaring, uit binnen- en buitenland, kon zich aanmelden voor het evenement. De slagwerkers zijn ingedeeld in vier 'werelddelen' en spelen op Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums, Japanse taiko’s en tom-toms, Braziliaanse sambadrums en conga’s of Afrikaanse djembés.

De oudste deelnemers zijn Carla Sleebos (bijna 85) en de bekende drummer John Engels (83), de jongste is Julian (6) uit België. Hij drumt samen met papa Jeroen.

Hoe het precies zal uitpakken met die verschillende enthousiastelingen, is ook voor Zuiderwijk zelf afwachten. ,,We horen het ‘s middags pas bij de repetitie. Alle drummers krijgen de stukken thuis om te oefenen. Met muzieknoten. En voor wie geen noten kan lezen, audio", vertelde hij eerder.

Zuiderwijk droomt van een vermelding in het Guinness Book of Records.


Foto: Digitaal Dagblad