Gezellig met het gezin, een zakenrelatie, vrienden en familieleden rond de tafel terwijl in de keuken lekkerste gerechten worden bereid. Daarbij kan men op een fraai verwarmd terras zitten waar de winterzon schijnt.

Uiteraard is het ook mogelijk om binnen in het restaurant de gezellige en informele sfeer te ervaren. Kortom, genieten van een culinair-bourgondische keuken in de pittoreske, historische omgeving van Voorburg, dat is waar restaurant Bernard inmiddels alweer vijf jaar voor staat (!)

Onze culinaire journaliste Monique Brus ging er langs voor haar rubriek ‘Uitgaan in Leidschendam-Voorburg’. Zij ervaarde dat  het concept van Shared Dining bij ‘Bernard’ van een hoog niveau blijkt te zijn en zodoende zeer de moeite waard is.  

,,Ik ben wel vaker bij ‘Bernard’ geweest, maar dit zijn weer bijzondere ingrediënten waar restaurant Bernard om bekend staat.  Ik ben daarom reuze benieuwd naar het vernieuwde concept van Shared Dining waarmee zij zich momenteel onderscheiden.

Gerechten delen

Bij de entree valt meteen de klantvriendelijkheid op van diverse medewerkers, de ‘guest-relation manager’ Danielle Holleman en eigenaresse Tini Prins. Na een uitleg aan de tafel word je als gast bijna als een koning behandeld. Het gaat soms zover dat het er op lijkt dat je als ‘tafel’ direct een medewerker tot je beschikking hebt, die alles weet van de wijnkaart en de gerechten. Dit is overigens wel belangrijk, want bij Shared Dining gaat om een manier van dineren waarbij je als tafelgenoten met elkaar diverse gerechten kunt delen.

In plaats van dat je ‘a la carte’ dineert of luncht, bestel je met elkaar tal van gerechten. In mijn beleving ontstaat er een gezellig sociaal geheel, waarin je in culinair opzicht tot elkaar komt. Shared Dining is overigens ook uitermate geschikt voor grote groepen. Daarbij kun je denken aan zakelijke bijeenkomsten, familieaangelegenheden of een activiteit vanuit de vereniging. Ik constateer dat omdat een paar tafels verder zo’n groep, dankzij Shared Dining, een prima avond heeft.

 

Synergie

Met elkaar alles uitproberen.  Dat gevoel overheerst bij tijdens Shared Dining bij mij de hele avond. De synergie is dan ook bijzonder. Gezellig samen mooie gerechten proeven en delen. De kaart van ‘Bernard’ is zoals vaak een (culinair) feestje waarbij immer de creativiteit van de chefkok centraal staat.

Opvallend is dat veel gasten het prettig vinden om lange tijd aan tafel te zitten. Hierdoor ontstaat echt een ‘culinair’ avondje uit met persoonlijke aandacht.  Ook voor mij geldt dat dit een bijzondere avond. Leidschendam-Voorburg mag trots zijn op ‘Bernard’ met al zijn creativiteit, sfeer en gezelligheid. Shared Dining is dan ook een verrijking voor de gemeente.

Gratis App

Zijn er gerechten op de kaart die je wel graag zou willen proberen maar niet zo snel zou bestellen? Download dan de gratis ‘restaurant Bernard’ app, hier kun je elke dag een kraskaart open krassen waar de meest verrassende gerechten van de menukaart, een glas wijn of een andere verrassing te winnen zijn. De gewonnen prijs kun je tijdens een bezoek verzilveren en krijg je van het huis, zo kun je kennis maken met Bernard en de menuekaart. Download de gratis ‘restaurant Bernard’ app via Google play  en de Apple store

Openingsfoto VD. ‘Guest-relation manager’ Danielle Holleman samen met haar collega Christiaan Glas. Beiden zijn gespecialiseerd in de kennis van alle wijnen en gerechten van Shared Dining.

Door Monique Brus.

 

 

Reageer op dit artikel