Onlangs heeft loco-burgemeester Bianca Bremer aan Pieter van den Kerkhoff de gemeentelijke onderscheiding de UBU uitgereikt. Daarbij kreeg hij ook de nieuwe gemeentelijke oorkonde. Hij heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn bovenmatige inzet als voorzitter van de stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg (OMD-LV). De uitreiking vond plaats in museum Huygens Hofwijck met relaties van de stichting.

Loco-burgemeester Bianca Bremer: “Toen wij jaren geleden als gemeente een oproep in de krant plaatsten, bleek u onze gedroomde voorzitter. Vanavond neemt u na meer dan 8 jaar afscheid als voorzitter. Vanaf de oprichting van OMD-LV heeft u de aandacht voor monumenten en cultuurhistorie in onze gemeente een gezicht gegeven. U heeft dit met veel inzet en doorzettingsvermogen aangestuurd. Elk jaar zorgde u met een aantal vrijwilligers dat er een gevarieerd en veelzijdig programma kon worden beleefd waar inwoners aan mee konden doen. Als een zeer gedreven voorzitter heeft u het cultureel erfgoed in onze gemeente voor een brede groep inwoners aantrekkelijk en toegankelijk gemaakt”.

Verbinder

Pieter van den Kerkhoff is een echte verbinder en heeft de samenwerking met zijn vrijwilligers bevorderd met andere organisaties. Door zijn inzet en netwerk is het ieder jaar weer gelukt om ‘nieuwe’ monumenten opengesteld te krijgen.

Voorbeelden van de laatste jaren zijn het Dr. Neher-laboratorium, Casa Nuova, boerderij West-Duivesteyn, en de limonadefabriek van P. Verlaan & Zn. Verder stond er een professionele organisatie met de juiste aandacht voor communicatie. Onder zijn voorzitterschap zijn succesvolle samenwerkingsverbanden aangegaan met onder andere buurgemeenten waarbij voor het vervoer bijvoorbeeld historische trams, boten en bussen werden ingezet naar Rijswijk en Den Haag.

UBU

De UBU is het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck. Het originele kunstwerk staat aan de Via Donizetti in Voorburg. De UBU wordt in een verkleinde uitvoering als gemeentelijke onderscheiding een paar keer per jaar uitgereikt.

Reageer op dit artikel