Politie Leidschendam-Voorburg heeft vanochtend een burgernet bericht verstuurd als het gaat om de inbraken in de gemeente. De tekst hiervan luiidt als volgt:

Inbrekers slaan vaker hun slag tijdens donkere dagen. De politie probeert zoveel mogelijk inbraken te voorkomen, maar kan niet overal zijn. We hebben ook de hulp van wijkbewoners nodig. Jij kent je wijk het beste. Als je denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Zie je verdachte personen in je buurt, mensen die niet in jouw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen, bel dan direct de politie via 1-1-2.

Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken zodat je dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoersmiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, immers een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door jouw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig! Meer preventietips vind je op www.politie.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

foto VD. Wees waakzaam. Ook de Noordenburglaan en omliggende straten zijn gewild bij inbrekers.

Reageer op dit artikel